We kennen hem uit topreeksen zoals Doctor Who, Broadchurch, Blackpool en Casanova én van zijn rol als Barty Crouch Jr. in Harry Potter and the Goblet of Fire. Maar vanaf donderdag 9 oktober 2014 kruipt de Schotse acteur David Tennant in de huid van The Escape Artist, een gerenommeerde advocaat die het slachtoffer wordt van zijn eigen succes.

De tweedelige BBC-reeks The Escape Artist brengt het verhaal van Will Burton, een succesvolle advocaat die het talent heeft om zijn cliënten uit hun benarde positie te redden. Will is veel gevraagd en heeft nog nooit een zaak verloren, tot grote ergernis van zijn grote rivaal in de rechtszaal, Maggie Gardner (een rol voor Sophie Okonedo). Alles verandert echter wanneer Will de verdediging van de kille seriemoordenaar Liam Foyle – gespeeld door Toby Kebbell – op zich neemt. Dankzij een procedurefout slaagt de topadvocaat erin zijn cliënt op vrije voeten te krijgen, al beseft hij niet dat de vrijspraak hem en zijn gezin nog een leven lang zal achtervolgen…

The Escape Artist werd geregisseerd door Brian Welsh (Mayday, Black Mirror, e.a.) en kluisterde vorig jaar zo’n 6 miljoen Britten aan het scherm. De serie werd bekroond met een nominatie voor Best Series Drama op de Seoul International Drama Awards, hoofdrolspeler David Tennant sleepte op de 18de TV Choice Awards een nominatie voor Beste Acteur in de wacht. The Escape Artist is vanaf donderdag 9 oktober 2014 twee weken lang omstreeks 21.05 te zien bij Vitaya.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: