Tourschema Cuca Roseta in Vlaanderen

Isabel "Cuca" Roseta is één van de boeiendste zangeressen van de Fado, het Portugese Levenslied. Zij neemt een volgende stap in de geschiedenis van de Fado. Ze bezit een onuitputtelijk talent en ze heeft de meeste liedjes op haar nieuwe album RAIZ zelf geschreven en gecomponeerd. RAIZ stelt ze eind maart en begin april voor in Nederland en België.

Hoewel ze pas op haar achttiende voor het eerst een fadohuis bezocht, is Isabel 'Cuca' Roseta geboren om fado te zingen. Popmuziek en haar studies psychologie lieten een leeg gevoel bij haar achter, tot ze fado ontdekte, de meest pure muziekvorm. Ze werd ontdekt door Carlos Zel, João Braga en Mário Pacheco, Ana Moura moedigde haar aan om verder te gaan en de Argentijnse Oscarwinnaar Gustavo Santaolalla (Bajofondo Tango Club, Brokeback Mountain) produceerde haar debuutalbum in 2011. Haar repertoire bevat klassiekers als 'Rua do Capelão' en 'Avé Maria Fadista' maar bevestigt ook haar talent als songschrijfster met o.a. 'Homem Português' en 'Nos Teus Braços'. Een gave die haar muziek een haast mystieke kracht geeft.

Raiz (of wortel), de titel van het tweede album van Cuca Roseta is vrijwel vanzelfsprekend. Ze respecteert de traditie en de herkomst van de Fado, maar ze wil zelf verder gaan. Ze zoekt zichzelf en ze vindt zichzelf, en het is dat solitaire avontuur dat ons verleidt en ons gevangen houdt.

Cuca Roseta biedt haar land Portugal hoop in moeilijke economische tijden. Melancholie is zeker daar, maar de hoop die uit RAIZ vloeit is zeer positief. Het is niet toevallig dat alle liedjes op RAIZ "Fado" genoemd zijn, op één na: Marcha de Esperança (mars van hoop). Als u luistert naar de liedjes, hoort u het hart en de emoties van de persoon die zichzelf toewijdt aan de Fado.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Cuca Roseta
Datum: 
3 april 2014
Locatie: 
De Roma, Antwerpen

Reservatie:

Meer over