De 2BE-reeks Crimi Clowns steekt de oceaan over richting de VS: FOX Television Studios (Los Angeles) heeft de Engelstalige rechten van de reeks aangekocht. FOX zal een Amerikaanse remake maken, met een volledig Amerikaanse cast. Bezieler Luk Wyns blijft betrokken bij het project als executive producer. Ook voor eigen land is er goed nieuws, want Luk is momenteel volop bezig met het schrijven van een derde seizoen dat opnieuw bij 2BE te zien zal zijn. Naast Luk zelf, zullen de hoofdrollen in dit nieuwe seizoen weer ingevuld worden door Johnny De Mol, Manou Kersting, Chris Willemsen, Kimberley Klaver, Silke Becu, Veerle De Jonghe, Hilde Uitterlinden en Frank Aendenboom.

Luk, als geestelijke vader van Crimi Clowns, is heel enthousiast over beide projecten: “Nog in dezelfde week dat ik Crimi Clowns had aangeboden bij 3 van de grootste studio’s ter wereld, liet producent FOX me weten dat ze een remake van de reeks wilden maken. De remake wordt ontwikkeld voor de kabeltelevisie, waar het extreme karakter van Crimi Clowns een groot pluspunt betekent. We krijgen dus zeker geen afgezwakte versie. Omdat ze zo dicht mogelijk bij het origineel willen blijven, werd ik door FOX aangetrokken als executive producer. Mooiere voorwaarden kan ik me dus niet indenken. Ondertussen ben ik ook volop aan het schrijven voor de derde reeks bij 2BE, dus het is al Crimi Clowns wat de klok slaat momenteel en daar hou ik natuurlijk van!”

De gitzwarte gangstercomedy Crimi Clowns is een Belgisch-Nederlandse co-productie, geschreven en geregisseerd door Luk Wyns. De fictiereeks draait om een bende volleerde clowns die overdag kinderen animeren en ’s avonds het nachtleven onveilig maken. Crimi Clowns werd vorig jaar nog op het TV Festival van Monte Carlo genomineerd in de categorieën ‘Beste Internationale Comedy-reeks’ en ‘Beste Europese Comedy-reeks’.

Op 20 november 2014 zal Crimi Clowns alvast opnieuw bij 2BE te zien zijn. Na een aflevering van de reeks MARVEL’s Agents of S.H.I.E.L.D. (20.35) en het gloednieuwe Balls of Steel (21.30) op de nieuwe 2BE-donderdagavond, zal de zender ook het eerste seizoen van Crimi Clowns opnieuw uitzenden om 22.00. De uitzendperiode van het nieuwe derde seizoen is nog niet bepaald.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over