Op donderdag 23 april herleeft Kurt Cobain op het witte doek. Kinepolis zendt dan de langverwachte docu-film “Cobain: Montage of Heck” uit in al haar bioscopen. De documentaire over Nirvana- frontman Kurt Cobain wekt hoge verwachtingen. Unieke concertbeelden, intieme video-opnames en nooit uitgebrachte demo’s geven een unieke kijk in het leven van de in 1994 overleden muzikant. Montage of Heck is vernoemd naar een onlangs opgedoken mixcassette die Kurt Cobain eind jaren 80 zelf monteerde.

“Cobain: Montage of Heck” is de eerste documentaire over de rocklegende waaraan diens familie meewerkt. De documentaire is een project van Cobains toenmalige vrouw Courtney Love en dochter Frances Bean. De twee willen het verhaal van de muzieklegende op een zo eerlijk mogelijke manier vertellen. Vanaf de eerste seconden wordt dan ook duidelijk dat de artiest in een waas van eenzaamheid, twijfel en duisternis leefde.

Brett Morgen is de regisseur van de rockprent. De man achter Crossfire Hurricane, de gelauwerde documentaire over The Rolling Stones, kreeg meer dan 200 uur aan nooit eerder geziene archiefbeelden en homevideo’s ter beschikking en verwerkte dat in een postuum eresaluut van 144 minuten, waarvan 12 minuten exclusief voor in de bioscoop.

Cobain leeft trouwens steeds voort. Meer dan twintig jaar na zijn dood vliegen er jaarlijks nog steeds 250 duizend van zijn albums over de toonbanken.

Meer info: http://kinepolis.be/nl/films/docu-kurt-cobain-montage-heck

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: