2015 lijkt een leuk jaar te worden voor de Belgische band Civilian. De eerste reviews voor hun tweede album ‘The Second’ zijn erg positief en er is nu ook interesse uit Engeland, Hongarije en Griekenland. De plaat ligt aan het begin van dit nieuwe jaar ook wereldwijd in verschillende online platenwinkels (Big Cartel, Bandcamp,...) in digitale downloadstores (iTunes, Bandcamp,...) en is te beluisteren via Spotify.

De band heeft een distributiedeal getekend met SonicRendezVous en zodoende zal het album begin januari ook te krijgen zijn in de meeste platenwinkels in de Benelux. Civilian legt contacten voor een mooie concertkalender in 2015. Enkele zomerfestivals zijn al vastgelegd.

De Hasseltse band gaat deze maand werken aan de opnames van een nieuwe videoclip die in februari/maart het licht zal zien. De huidige clip, Hallelujahland, zit aan bijna 16.000 views op Youtube.

The Second bevat 11 sterke songs én één poging tot wereldrecord. De cd wordt nu opgestuurd naar Guinness World Records en daar zullen ze beslissen of ‘The Second’ officieel kan beschouwd worden als het kortste nummer op een cd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over