Peter Minnebo

De 22e editie van Nekka nacht afficheert Buurman met zijn muzikale Godfathers en vrienden.Na een brainstorming binnen de organisatie,werd geopperd voor meer accenten op intimiteit, warmte en kippevelmomenten ,vandaar de verhuis van het grote Sportpaleis naar de kleinere Lotto Arena.

Buurman, de groep rond frontman Geert Verdickt, mogen we stilaan plaatsen in de eerste klasse van het Vlaams muzieklandschap. “Al wordt heel het Nekka gebeuren nu ook geen mega-Kumbaya rondom het haardvuur, er zal tevens steviger werk aan bod komen”, aldus Geert.

De affiche werd als volgt opgevat: “Bij Buurman op bezoek en Buurman komt bij ons op bezoek“. Een onvoorstelbaar en onverwacht samengaan van muziek en individuen. Geert heeft met elk van zijn gasten een link. Ze hebben allemaal iets betekend voor hem. Elke gast heeft voor hem een apart verhaal. Zo zat Geert nog zeer recent aan de ontbijttafel met Stef Bos, te filosoferen over de zin van het bestaan.

Geert is in eerste instantie een storyteller, naast een beetje muzikant en een beetje zanger. Hij kondigt graag en trots zijn gasten aan: Stef Bos, Kommil Foo, Yevgueni, Lais, Raymond Van Het Groenewoud, Senne Guns, Stijn Meuris, Blof en Fanfare ’T akkord uit Borgerhout .

Geert gaf een mini akoestisch optreden, samen met Klaas Delrue(Yevgueni), op de persvoorstelling in de KBC-toren. Over zijn nummer London Standsted, wou hij nog het volgende kwijt:” het is zeer autobiografisch en of de phrase ‘seks en slechte whisky’ knipoogt naar ‘Het is een nacht’ van Guus Mewis…zal ik zelf eens onderzoeken door de nummers naast elkaar te beluisteren. En verder….tot 25 april!”.

Nekka Nacht op 25 april in de Lotto Arena Tickets: 070 345 345 of www.nekka-nacht.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Nekka Nacht 2015
Datum: 
25 april 2015
Locatie: 
Lotto Arena, Antwerpen

Reservatie:

070 345 345
Meer over