Peter Minnebo

Brasschaat Klassiek verrast elk jaar. De voorgaande editie pakte uit met een bijkomende avond "Brasschaat Opera". Komende zomer fuseren Brasschaat Klassiek en Brasschaat Opera naar één avond (15 juli). 16 juli gaat het Brasschaatse Park de Weense toer op met “Walsen in het park”. Het wordt een creatie van een groots wals-evenement waarbij iedereen zal kunnen deelnemen.

Zes jaar geleden werd een wereldrecord neergezet in Bosnië-Herzegovina met 1510 koppels op de dansvloer. Mede-organisatoren Davy Brocatus en Marc Spillemaeckers (van de gelijknamige dansschool in Brasschaat), dromen nog niet van een nieuw record, maar hopen op een 500 tal koppels. De weergoden zullen in ieder geval het massaal succes dirigeren. Dansverenigingen zullen uitgenodigd worden om deel te nemen en laagdrempeligheid troef met vrije keuze van kleding.

De dansvloer telt zo’n 1000m2, die bij slecht weer totaal overkapt kan worden met een tent. Het integere kasteel van Brasschaat zal een sfeervol Wiener café naast zich moeten dulden. Ervaren dansers zullen ‘Walsen in het park’ op gang trekken om dan zoveel mogelijk volgelingen warm te maken om deel te nemen. Ook jongeren, minus 25, komen in het vizier met de zogenaamde debutantenwals.

De extraatjes worden ingevuld door danskampioenen ,vaste formaties of rolstoeldanskampioenen. Maestro Robert Groslot focust Johan Strauss centraal, maar rakelt alsook andere artiesten op,voor wie walsmuziek de aandacht trok, zoals Lehar, Berlioz en Richard Strauss. Marsmuziek en polka zullen het muzikaal programma doen afwisselen.

Presentatie, immer enthousiast, hoe kan het anders ...in handen van Carl Huybrechts. Een uniek zomers project om tot rust te komen in de alomdrukke festivalzomer!

www.brasschaatklassiek.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Brasschaat Klassiek
Datum: 
15 en 16 juli 2016
Locatie: 
Park van Brasschaat

Reservatie:

Meer over