Peter Minnebo

Vorig jaar in juli werd ” Brasschaat Klassiek” voor de eerste maal georganiseerd in het park van Brasschaat. Ondanks een helse regenbui net voor de aanvang, werd dit debuut een groot succes.

Het concept en formule,inclusief catering,werd door iedereen warm onthaald. Dus waarom niet in dit sfeervolle kader een tweede editie organiseren? Enthousiast werd er nagedacht om de kinderziekten van de eerste editie vakkundig weg te werken. Het resultaat mag er zijn, een tweede editie van dit populair-klassiek muziekfestival in augustus met heel wat nieuwigheden en aanpassingen. Het transparante podium zal nu pal voor het Kasteel komen te staan, wat het uitzicht opmerkelijk beter maakt. Het zittende publiek wordt in rechte blokken geplaatst zodat iedereen zich richt naar het kasteel. Achter de zitjes,wordt de grote gazonpartij met de fonteinen gereserveerd voor de toeschouwers die eigen zitjes en dekentjes meebrengen.

Het evenement wordt tevens een tweedaagse. Dag1(14 augustus),het gekende Brasschaat Klassiek rond de populaire-klassieke orkeststukken en dag 2(15 augustus), een nieuwe gedurfde wending: Brasschaat opera. Dag 1 wordt ingevuld door Robert Groslot, met Il Novecento en het koor Fine Fleur. Voor het operagedeelte richt men zich op 4 top Belgische operastemmen. Drie sopranen (Liesbeth Devos ,Anne Cambier en Hanne Roos) en een bas-bariton ( Werner Van Mechelen ). De presentatie is zoals verleden jaar in handen van Carl Huybrechts .

De doelstelling is op lange termijn een jaarlijks wederkerend festival op een zomerse avond te organiseren in een exclusieve locatie, die zich uitstekend leent voor dit soort muziek. Brasschaat zou wel eens het Vlaamse Glyndebourne kunnen worden !

Tickets voor de zitplaatsen alleen online.(vanaf 17,50 euro ) genummerd en gereserveerd. Toegansprijs tot de graszone rond de fonteinen is 10 euro en kan ook ter plaatse betaald worden.

Alle info: www.brasschaatklassiek.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Reservatie:

Meer over