Tessa Schram regisseerde de film CoCo. Zij regisseerde eerder de films PIJNSTILLERS en KAPPEN! (naar de boeken van Carry Slee) en een aantal afleveringen van de jeugdserie SpangaS.

Het verhaal is gebaseerd op de boeken van Niki Smit die reeds 13 jeugdboeken schreef waaronder 100% Coco (bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2014), 100% Coco Paris (genomineerd voor de Prijs van de Jongejury 2016 en winnaar van de Nederlandse Kinderjury 2015).

De film werd voor Vlaanderen voorzien van een volledig Vlaamse dub.

Synopsis:

De 13-jarige Coco (Nola Kemper) is gek op mode en draagt haar eigen excentrieke stijl. Ze droomt ervan een beroemd stijlicoon te worden. Maar als ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor Coco de Clown besluit ze haar vintage jurkjes, panterlaarzen en streepjessokken thuis te laten en als onopvallend meisje door het schoolleven te gaan. Anoniem houdt ze een modevlog bij als de ‘Style Tiger’, wat een grote hit wordt. Zou ze dan toch een beroemd stijlicoon worden? En zou Bruno (Valentijn Avé), die knappe jongen van school, haar dan eindelijk zien staan? Langzaam maar zeker leert Coco dat ze gewoon 100% zichzelf moet zijn!

Op 5 juli komt familiefilm 100% COCO in de Vlaamse zalen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over