De vijfde aflevering van Een laatste groet wordt een hele bijzondere: Bart De Pauw wordt begraven door drie panelleden die ook in het echte leven zijn beste vrienden zijn. Tom Waes, Tine Embrechts en Tom Lenaerts. Lenaerts sukkelde op de opnamedag van Een laatste groet met een zware keelontsteking. Maar hij ging die te lijf met een cortisonespuit omdat hij zijn boezemvriend absoluut hoogstpersoonlijk onder de grond wilde steken. Zus Sofie De Pauw maakt het feestje compleet met een opmerkelijke verrassingsspeech. Op woensdag 9 oktober om 20.40 u.

De laatste wens van Bart De Pauw

Tv-fenomeen Bart De Pauw mag terugblikken op een rijkgevuld en geslaagd leven: met programma’s als Buiten De Zone, Schalkse Ruiters, Het Geslacht De Pauw, Loft en Quiz Me Quick heeft hij in Vlaanderen het allerhoogste bereikt. En bijgevolg heeft hij geen krampachtige ambities meer voor zijn laatste levensuur: “Als ik nog een uur te leven had, zou ik zuipen, fretten en poepen zoveel ik kon.” De Pauw is ook allerminst bang van de dood: “Ik was er als kind al één keer dicht bij toen ik een prikkeldraad onder stroom tussen mijn ballen kreeg. Het geslacht De Pauw heeft daar toch wat schade opgelopen.”

Tom Lenaerts op cortisone

Tom Waes forceerde een gat in de opnames van Wauters vs Waes om zijn vriend Bart De Pauw te komen huldigen. Tine Embrechts bestelde een babysit. Maar Tom Lenaerts had er het meest voor over: hij liet zich drie uur voor de opname een stevige cortisonespuit zetten om een zware keelontsteking te onderdrukken. Tom betreedt de afscheidsarena met een hese stem, maar beschouwt dat als een voordeel: “Zo klinkt mijn stem eindelijk sexy. Nu de rest nog.”

Uit de afscheidsspeech van Tom bleek diens diepe respect voor zijn vriend en collega: “De populariteit die mij bij Schalkse Ruiters overkwam, was niet verrassend. Maar dat het gelukt is met Bart De Pauw, iemand die tenslotte uit de kansarmoede is opgestaan, mag een wonder heten.”

Zus Sofie De Pauw in een glansrijke bijrol

Voor de kers op de afscheidstaart zorgt Sofie De Pauw, één van de twee zussen van Bart. In een verrassende speech verklapt ze hoe zij de carrière van haar broer overeind hield: “Het is jammer dat je nooit ergens verteld hebt dat ik het scenario van Loft gered heb, broer. In uw eerste versie was de loft een caravan.” En er rammelde volgens Sofie nog wel meer aan het oorspronkelijke scenario van The Loft.

Een laatste groet: een begrafenis om te lachen.

Een laatste groet aan Bart De Pauw: op woensdag 9 oktober om 20.40 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: