Aanvankelijk, toen het hotel verscheen, hadden de jungle-bewoners er geen probleem mee. Ze keken nieuwsgierig toe hoe bomen werden geveld, trucks aan en af reden, mensen in busjes kwamen aangespoeld, en hoorden hoe het geluid van hamers en drilboren het anders zo rustig-hummende oerwoud vulden.

Maar toen het hotel de rivier begon te dammen om in zijn alsmaar groeiende energie-behoefte te voorzien, wisten ze dat hun toekomst in gevaar was.

Ze moesten hun plek in het bos verlaten om verder de donkere jungle in te trekken.
Op zoek naar nieuwe, vruchtbare grond.

Herman (Jurgen Delnaet) is, na het schrijven van ettelijke boeken over de mysteries van Afrika, uitgekeken op zijn leven en zijn 20-jaar-oude huwelijk. Hij beslist alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen, met zijn nieuwe, jongere vriendin, in een ander land. Maar op weg daarnaartoe wordt hij door een storm gedwongen om daar even over na te denken. Eén nacht.

In een hotel.
In de jungle.

Arsenal zoekt met Jungle Hotel naar nieuwe vruchtbare grond waar onvoorspelbare creaties kunnen ontstaan. Wat die creaties zijn, kunnen ze niet zeggen. Geen Arsenal-film, geen klassiek Arsenal-concert, geen Arsenal-album…

En toch, dat, allemaal, tegelijk.

‘Pas als die creaties hun kop laten zien zullen we kunnen zeggen wat ze zijn!’ (Hendrik Willemyns - Arsenal)

Live muzikanten: John Roan, Hendrik Willemyns, Mirko Banovic, Bruno Fevery & Lindy Versyck
Gespeeld door: Jurgen Delnaet, Natalia Pieczuro, Paulien Mathues, …
Geschreven en geregisseerd door Hendrik Willemyns

Hendrik Willemyns’ liefde voor het bos is ondertussen bekend. Het visuele deel van Jungle Hotel werd gefilmd deels in het Zoniënwoud in Brussel, deels in de Jungle van Madagaskar, de stadsjungle van Lagos, Nigeria en Warschau, Polen. Jungle Hotel is geen ode, geen aanklacht, maar een koortsige zoektocht naar… een deur? een uitweg? Terug de jungle in. (Uit de culturele impasse?)

Het nieuwe Arsenal-album ‘Jungle Hotel’ komt uit in mei, maar de eerste single daaruit zal verschijnen op 4 maart, de week waarop de eerste Jungle Hotel-show valt.

LIVE
10/03/24 Keerbergen, GC Den Bussel (try-out)
26/03/24 Brussel, AB Theater
06/04 Genk, C-Mine
10/04 Antwerpen, Arenberg
17/04 Roeselare, CC De Spil
07/05 Mechelen, Schouwburg
17/05 Gent, Vooruit Theater

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over