Actrices Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch trekken naar Rusland voor de creatie van hun nieuwe theatervoorstelling Looking for Versjinin (werktitel).

Van 16 tot 30 mei 2018 reizen Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch naar St. Petersburg en Moskou. Tijdens deze reis werken de actrices aan de creatie van hun nieuwe theatertekst Looking for Versjinin (werktitel) die volgend seizoen op 22 februari 2019 in première gaat bij ARSENAAL/LAZARUS.

Voor Looking for Versjinin (werktitel) kregen Sien, Jessa en Sofie een schrijfbeurs van Passa Porta en Het
Vlaams Fonds voor de Letteren. Tijdens hun internationale residentie laten ze zich inspireren door Tsjechovs Drie Zusters en Rusland vandaag. In tegenstelling tot de zusters echter, dromend en berustend, nemen deze drie actrices het heft in handen. Ze trekken hun warmste jas aan en doen wat de Drie Zusters nooit deden, ze gaan naar Moskou. Want is het niet hoog tijd om de wereld in te gaan? Bij hun terugkomst uit Rusland gaan de actrices gedurende een maand aan het schrijven in een residentie van Leuven Leest.

Je kan de reis van Sien, Sofie en Jessa naar Rusland en hun schrijfresidentie in Leuven op de voet volgen via deze link: https://www.facebook.com/Looking-For-1598264380295036/

Via deze link lichten we alvast een tipje van de sluier: https://www.youtube.com/watch?v=nHevbtmswfw

Op zaterdag 2 juni om 20u15 kan je terecht bij ARSENAAL/LAZARUS in Mechelen voor de seizoenspresentatie 2018-2019. Willy Thomas, LAZARUS en gasten (zoals Sien, Sofie en Jessa) lichten het nieuwe aanbod toe, waaronder uiteraard ook Looking for Versjinin (werktitel). Reserveren is niet nodig maar wel aangeraden via onthaal@arsenaallazarus.be en 015 42 25 44.

Het nieuwe aanbod 2018-2019 staat eind mei online: www.arsenaallazarus.be.

Over de makers en het stuk

In Looking for Versjinin (werktitel) ziet u drie actrices in een poging de wereld te begrijpen, maar evengoed zichzelf. Want Jessa, Sofie en Sien zouden zichzelf niet zijn als ze niet af en toe de blik richten op elkaar. Je stapt mee in hun reis, zoektocht en verbeelding. Wie hun eerste voorstelling L’étude (nu slaat de chaos toe) zag, weet waaraan zich te verwachten: humor, wanhoop en een nieuwe kijk op oude teksten.

Een productie van ARSENAAL/LAZARUS, van en met Sien Eggers (Eigen Kweek, Compagnie de Koe, HET GEVOLG), Sofie Palmers (SKaGeN, Compagnie de Koe, De Helaasheid der Dingen) en Jessa Wildemeersch (Toneelhuis, Het nieuwstedelijk, Gent West), in samenwerking met Leuven Leest/ 30CC.

  • Spel, concept en tekst: Sofie Palmers, Jessa Wildemeersch en Sien Eggers
  • Vormgeving: Saskia Louwaard - Coaching: Jan Eelen - Vertaling: Dasja Drugaleva
  • Met de steun van: 30CC/Leuven Leest, de Stad Leuven, De Arenbergschouwburg, Passa Porta en Vlaams Fonds voor de Letteren. Met dank aan: De Belgische Ambassade in Rusland, CehTheatre, St. Petersburg en Centrum voor Russische Studies, Leuven.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over