Op vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus maken opnieuw een hele rist popsterren uit de Antillen en Latijns-Amerika hun opwachting in Hoogstraten. De Antilliaanse Feesten staan al decennia lang aan de internationale top van de Caraïbische muziek: nergens anders in Europa komen absolute toppers uit zoveel verschillende muziekgenres samen. Dit jaar zijn Bunji Garlin (soca), Carimi (compas), Grupo Galé (salsa) en Kassav’ (zouk) de blikvangers.

Bunji Garlin (Trinidad) wordt aanzien als grote wegbereider die de soca buiten de grenzen kan doen treden. Zijn hit “Differentology” werd geremixt door Major Lazer, wat hem gelijk een platencontract bij Sony Music opleverde.

De geschiedenis van Kassav’ loopt zowat parallel met die van het festival. Deze band kreeg bekendheid in het begin van de jaren 1980 en groeide uit tot hét icoon van de zouk, muziek die populair is in heel de Caraïben en in Afrika.

De band brengt speciaal voor de Antilliaanse Feesten een gelegenheidsconcert met enkele monumenten uit de genre zoals o.a. het vrouwelijke trio Zouk Machine, wereldberoemd dankzij de klassieker "Maldon”.

Feesten op caraïbische muziek doe je ’s nachts

De Antilliaanse Feesten hebben hun naam niet gestolen: hier wordt namelijk écht gefeest zoals op de Antillen… ’s nachts! Daar waar de meeste festivals het rond middernacht voor bekeken houden, gaat het feest hier door tot 5 uur in de ochtend.

En feesten staat hier synoniem met dansen: is het niet op de gigantische dansvloer voor de MainStage (meer dan 5000 vierkante meter!), dan wel in de Palacio de la Salsa. In deze danstempel (een constructie van 2 authentieke spiegeltenten) wordt de ganse nacht salsa gedanst… al heeft u nog nooit een danspasje gewaagd, de kolkende dansmassa leert het u in no time.

Een overzicht van het volledige programma vind je hier. Tickets voor de Antilliaanse Feesten via www.antilliaansefeesten.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Antilliaanse Feesten
Datum: 
vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus 2014
Locatie: 
Hoogstraten

Reservatie:

Meer over