Mark our words: Alt-J is verantwoordelijk voor één van de absolute hoogtepunten die er in de rest van het muzikale jaar 2014 nog te gebeuren staan! De groep uit Leeds is terug van weggeweest, en hoe... Met de release van hun tweede plaat belooft de band het jaar in stijl af te sluiten.

Alt-J kondigde 'This is All Yours' in juni al aan, toen vergezeld van een eerste single "Hunger of the Pine". De muziekwereld houdt zijn adem in. Bij deze mysterieuze en ongrijpbare band is het onmogelijk om onverschillig te blijven, net zoals bij de videoclip die bij deze eerste single hoort. Enkele weken later dropte het Britse drietal een tweede bom met "Left and Free", en later ook een derde, "Every Other Freckle". Keer op keer onweerstaanbaar, gedrenkt in melancholie, en perfect in elkaar gepuzzeld. Deze drie nummers deden precies wat ze moesten doen, en doen vermoeden dat dit wel eens dé plaat van het najaar kan worden.

De Engelsen zijn niet aan hun proefstuk toe, en hun terugkeer wordt op veel gejuich onthaald. In 2012 scheerden ze hoge toppen met 'An Awesome Wave', meteen goed voor de Mercury Prize 2012. Meer dan een miljoen exemplaren gingen over de toonbank, en 200 miljoen luisterbeurten op Spotify. Hits als "Matilda", "Breezeblocks", "Something Good" mogen in geen enkele playlist ontbreken! De druk die een dergelijk succes met zich meebrengt, schijnt hen niet van de wijs te brengen, integendeel. Aan het onmiskenbare talent van de drie, net als aan hun enorm boeiende muziek, valt niet te weerstaan.

Tegelijk met de release van hun nieuwe plaat, kondigen Joe Newman (zang, gitaar), Gus Unger-Hamilton (toetsen) en Thom Green (drums) met veel plezier een nieuwe wereldtournee aan! De aftrap wordt gegeven in Glasgow in september, en de reis gaat deze herfst verder in de States. Wij wachten ongeduldig het jaar 2015 af om hen live aan het werk te kunnen zien. Alt-J zal op 3 februari op het podium van Vorst Nationaal (club) staan, voor een uniek concert dat nu al als onvergetelijk bestempeld mag worden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Alt-J
Datum: 
Dinsdag 3 februari 2015, 20u
Locatie: 
Vorst Nationaal (Club), Brussel

Reservatie:

Meer over