Soulbrothers en Gunther Neefs trapten Parkpop af met veel muziek en evenveel sfeer. Het doet al uitkijken naar de volgende concerten in de Kruidtuin. Klimmen deze zomer nog op het podium van Parkpop: STIJN, Sam Gooris + Steve Tielens, Badi, het collectief Marzo, Meuris, Meersschaert & Van Lierde, Belgian Asociality en Isolde Lasoen & Casco Phil.

De eerste twee Parkpopavonden verliepen vlot. “Het was duidelijk dat de Mechelaars Parkpop hadden gemist, maar vooral heel blij waren dat ze opnieuw konden genieten van de gratis concerten in de Kruidtuin. Mensen zijn benieuwd naar het programma. Daarom maken we nu alle namen bekend”, zegt Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest, dat De Zomer is van Mechelen organiseert.

De eerste concerten waren snel volzet. “Naast de tafels per 4 breiden we daarom de capaciteit nog wat uit met 25 tafels voor 2 personen. Meer mensen ontvangen kan helaas niet, want alles moet veilig en gezond verlopen", legt Kristof Calvo uit.

Belangrijk: plaatsen reserveren kan telkens vanaf vrijdag 19u voorafgaand aan het concert. Kristof Calvo: “We roepen mensen op om enkel te reserveren, als ze ook zeker kunnen komen. Zo gebruiken we de capaciteit optimaal. En we tellen nu al af naar volgend jaar, wanneer we weer in normale omstandigheden kunnen organiseren.”

Stijn, Sam en Steve
Nu blikt De Zomer is van Mechelen dus eerst al vooruit op alle komende Parkpopconcerten en maakt het bekend wie deze zomer nog in de Kruidtuin optreedt. Op donderdagavond 15 juli is dat niemand minder dan STIJN. Hij brengt zijn typische mix van funk, electro en hiphop in de Kruidtuin. Het belooft dus een hot & sweaty feest te worden op Parkpop.

Daarna is het de beurt aan Sam Gooris en Steve Tielens, die op 22 juli het Parkpoppodium inpalmen, en het publiek van muziek en véél ambiance voorzien. ‘Laat het gras maar groeien’ zal nog nooit zo mooi hebben geklonken als binnenkort in de Kruidtuin.

Ottertrotter in de Kruidtuin
Op vrijdag 29 juli is er het optreden van Badi, die de sfeer van Ottertrotter even van Tivoli naar de Kruidtuin brengt. “De corona-omstandigheden lieten ons dit jaar niet toe om Ottertrotter naar goede gewoonte bij het begin van de zomer te organiseren. Toch willen we het festival deze zomer niet helemaal loslaten”, zegt Kristof Calvo. “Daarom passen we het graag in het programma van Parkpop in. Met Badi strikten we bovendien een artiest die de tijdsgeest vat als geen ander. Hij rapte al aan de zijde van Stromae en combineert nu dansbare beats moeiteloos met zijn strijd tegen onwetendheid. Ik ben alvast heel benieuwd naar Badi’s optreden.”

Een week later staat het podium klaar voor Marzo, Meuris, Meersschaert & Van Lierde, allemaal rasmuzikanten die al te lang aan de ketting hebben gelegen. Op 5 augustus herleiden zij nummers van Noordkaap, Monza of Meuris tot de naakte essentie. Niet akoestisch maar elektrisch. En behoorlijk intens. Zonder drums, maar met piano, gitaar, effecten, bas en zang. Noem het metalen minimalisme.

Grensverleggend concert
Hypervrolijke, en prettig gestoorde, Nederlandstalige pretpunk, dat krijg je op 12 augustus voorgeschoteld van de heren van Belgian Asociality. In 1988 kwam hun eerste demo, netjes genaamd Demo, uit. En sindsdien waaien ze als vrolijke punkjongens over de podia in België en Nederland, met klassiekers als Morregen, Bompa Punk en Vollek Aan Den Toog. Een wervelende show wordt het dus ook op Parkpop.

Isolde Lasoen & Casco Phil sluiten Parkpop op 19 augustus af in stijl. Isolde Lasoen bewees door de jaren heen al dat ze een veelzijdige muzikante is die zich met veel passie en overgave in verschillende bands en projecten stort. Haar nieuwste single is The Four Horsemen, een nummer over de vier ruiters van de Apocalyps, die het nieuws brengen dat de wereld zal vergaan, onder meer door de komst van een vreselijke ziekte met de dood als gevolg.

Op Parkpop speelt Isolde in een wel heel unieke formatie: samen met Casco Phil, ons Mechelse professionele orkest dat graag en succesvol met andere muzikanten samenwerkt. Casco Phil streeft dan ook naar een nieuwe invulling van het begrip 'orkest' en gaat graag grensverleggende projecten aan. Dat kan alleen maar uitmonden in een even grensverleggend concert op Parkpop op 19 augustus! Begeleid door de strijkers van Casco Phil brengt Isolde immers een combinatie van eigen werk in het Frans en Engels, afgewisseld met zorgvuldig uitgekozen covers van klassiekers én minder bekende nummers.

Alle Parkpopconcerten op een rijtje
15 juli - STIJN - reserveren mogelijk vanaf 9 juli om 19u
22 juli - Sam Gooris + Steve Tielens - reserveren mogelijk vanaf 16 juli om 19u
29 juli – Ottertrotter op Parkpop: Badi - reserveren mogelijk vanaf 23 juli om 19u
5 augustus - Marzo, Meuris, Meersschaert & Van Lierde - reserveren mogelijk vanaf 30 juli om 19u
12 augustus - Belgian Asociality - reserveren mogelijk vanaf 6 augustus om 19u
19 augustus - Isolde Lasoen & Casco Phil - reserveren mogelijk vanaf 13 augustus om 19u

Je gratis plaatsen reserveren voor Parkpop kan via www.dezomerisvanmechelen.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over