Absolutely Free Festival pakt in 2016 voor het eerst uit met een camping! Samen met partner Campr – dé Airbnb voor kampeerders - werd een uniek concept uitgedokterd. Jawel, volledig gratis logeren op het dak van C-mine!

De camping wordt gehuisvest op een bijzondere locatie, bovenop het dak van cultuurcentrum C-Mine dat zelf ondergebracht is in de prachtig gerestaureerde mijngebouwen. Vanop deze camping heb je een schitterend zicht hebben op de omringende mijngeschiedenis (met de terril) én het festival. Extra voordeel, met de fletse zomer in het achterhoofd: je moet geen moddertoestanden vrezen.

Omdat het de eerste keer is dat het festival kampeermogelijkheid biedt, wordt het aanbod uiterst exclusief en gezellig gehouden. AFF16 & Campr bieden de camping én alle faciliteiten (welkomstdrankje, tent, slaapgerief en douchefaciliteiten) bovendien helemaal gratis aan.

Hoe een plaatsje veroveren? Je moet winnen! Je kan tot 22 juli ‘solliciteren’ naar een plek voor twee personen op deze unieke camping. Kandidaten melden zich HIER aan en delen hun inschrijving via sociale media. De winnaars van een uniek kampeerplekje worden eind juli bekendgemaakt. Succes!

AFF = AFF!

Hadden we je al verteld dat de AFFiche helemaal AFF is? Met EAGULLS en RAKETKANON wisten we nog twee straffe headliners te strikken voor ‘dag 2’. Eagulls kent u als het frisse viertal uit Leeds dat met zijn snedige postpunk wereldwijd grote sier maakte. Belgische trots Raketkanon zal dan weer één van zijn enige zomershows in Genk spelen. Beuken!

Daarnaast zakt die dag ook de Finse blogfavoriet JAAKKO EINO KALEVI af naar Genk. De albums van de man grossieren in aanstekelijke discopop en brachten hem sindsdien naar ‘s werelds strafste festivals.

Talent uit eigen land komt er nog met de dissonante gitaren van THE GURU GURU, het gloednieuwe en ingetogen KRANKLAND (met leden van Little Trouble Kids, SX, Magnus en Faces on TV) en de Hasseltse Fons-favorieten TONSILS.

Hiermee is de AFFiche, op een drietal wedstrijdwinnaars na, helemaal AFF. Eerder werden o.a. Blood Red Shoes (UK), Derrick May (US), Jacco Gardner (NL) en DJ Eppo Janssen aangekondigd.

Samen met Poppunt zoekt AFF nog een drietal jonge, enthousiaste artiesten die op zaterdag 6 augustus de harten van het AFF-publiek willen veroveren. Inschrijven kan tot 8 juli via Vi.be! Trap het AFF en treedt in de voetsporen van Bazart, Mind Rays en Tin Fingers!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: