Youri vanlommel

Above & Beyond, dat is Jono Grant, Tony McGuinness en Paavo Siljamäki. Al 14 jaar lang schrijven de heren samen aan een ongelooflijk succesverhaal in de trance scene. Dj's, producers, zelfs songwriters en muzikanten, maar boven alles een band. Een band die in Londen ontstaat vanuit een diepgewortelde passie voor muziek en die tot op vandaag voortdurend in beweging is. "We houden ervan continu nieuw terrein te verkennen, maar toch trouw te blijven aan onze eigen stijl. Liever dat dan zomaar blindelings alle trends proberen te volgen.", legt Jono uit. Ongetwijfeld één van de redenen waarom de instrumentale clubmuziek van dit multigetalenteerde trio fans van over de hele wereld weet aan te spreken, thuis hoort in sets van de allergrootste dj's en arena's van alle formaten tot de nok uitverkoopt.

Elke vrijdag beluisteren miljoenen mensen hun wekelijkse Group Therapy (ABGT) radioshow, uitgezonden vanuit Above & Beyond's eigen studio's in Londen. Maar ook hun live optredens staan steeds garant voor legendarische feestjes. Waar andere dj's zichzelf graag in het middelpunt van de show plaatsen, streeft deze band er meer en meer naar om dichter bij het publiek te komen en hen deel van de actie te laten uitmaken. Fans op het podium halen om op de play-knop te duwen, met de massa communiceren aan de hand van visuele schermen en ad hoc getypte berichten, alle manieren zijn goed om iedereen het gevoel te geven dat ze deel uitmaken van een unieke ervaring. "Een tijd geleden hebben we ons gerealiseerd dat onze beste shows steeds het resultaat waren van een wisselwerking tussen ons, de muziek en het publiek. Door de communicatie tussen deze drie aspecten te verbeteren, verandert een goed optreden in een spectaculair feest.", aldus Paavo. Belgische fans konden hier eerder dit jaar nog van getuigen op de verjaardagseditie van Tomorrowland, waar ze de mainstage deden ontploffen!

19 januari verschijnt Above & Beyond's derde studioalbum 'We're All We Need', waarvan de gelijknamige eerste single, met de dromerige stem van Zoë Johnston, twee weken geleden werd uitgegeven. Naar aanleiding van de nieuwe plaat trekt het Londense trio op tournee en houdt op 29 januari halt in Trix in Antwerpen. Tickets voor dit niet te missen concert zijn beschikbaar vanaf vrijdag 31 oktober om 14u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Above & Beyond
Datum: 
29/01/2015
Locatie: 
Trix

Reservatie:

0900 2 60 60
Meer over