Na vorig jaar even de pauzeknop te hebben ingeduwd, stelt AB met goesting een nieuwe editie van haar zomerfestivals voor. Boterhammen in het Park wordt tijdelijk Boterhammen in de Stad en verhuist samen met Feeërieën naar het indrukwekkende Gare Maritime. Beide festivals zullen doorgaan van 23 tot 27 augustus.

AB voelt de zomer kriebelen. Ze is dan ook enorm opgetogen om te kunnen melden dat haar zomerfestivals Boterhammen in de Stad en Feeërieën na een sabbatjaar opnieuw kunnen doorgaan. Aangezien er deze zomer werken plaatsvinden in het Brusselse Warandepark, ziet AB zich genoodzaakt om haar festivals tijdelijk te verhuizen naar een nieuwe locatie. Ze slaat daarom haar tenten op in het oude goederenstation Gare Maritime op de volledig gerenoveerde site Tour & Taxis.

‘Dat we na een lastig jaar én op korte termijn in het vernieuwde Gare Maritime terecht kunnen, doet zonder meer deugd.’ vertelt Tom Bonte, algemeen directeur van AB. ‘Deze plek heeft veel troeven. Het is een uniek stukje Brussel: in volle ontwikkeling, makkelijk bereikbaar en bovendien nog weinig bekend. AB wil graag bijdragen aan de ontplooiing van een toekomstige hotspot van onze stad. Door met dit laagdrempelige (lees: gratis!) festival hier neer te strijken hopen we inwoners van de omliggende wijken, Brusselse jongeren en de vele pendelaars met mekaar te verbinden. Soms wordt de nood echt een deugd!’ besluit hij.

Voor deze gelegenheid wordt de naam Boterhammen in de Stad na 17 jaar opnieuw vanonder het stof gehaald. Bij een eerdere heraanleg van het Warandepark had AB tussen 1998 en 2004 ‘het Park’ al eens geruild voor ‘de Stad’. Het festival kreeg toen tijdelijk een plaatsje op het Spanjeplein nabij het Centraal station.

De volledige affiche van Boterhammen in de Stad en Feeërieën maakt AB begin augustus bekend.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: