Marta Arpini is een jonge en productieve zangeres en componist, gevestigd in Amsterdam. Ze schrijft muziek en treedt regelmatig op met jazz-popkwintet Forest Light en de dreampop/ indierockband tiigre. Dit jaar werkt ze aan haar nieuwe soloproject samen met producer Radio Trapani. Marta mengt intrigerende electropop met avant-synth folk met als resultaat de eerste single ‘Storyteller’ die uitkwam in april 2020 en de nieuwe single ‘Waterbomb’ die op 30 oktober uitkomt.

‘Waterbomb’ is een explosief nummer met een brutaal randje. Hoewel het lied luchtig overkomt, is de boodschap serieus; het is een hymne voor een sterk meisje dat duidelijkheid eist van een jongen die vaag is over hun relatie. ‘Waterbomb’ is daarmee ook een ode aan mondige meisjes die voor zichzelf opkomen, en een aanmoediging voor iedereen om dat te doen.

Beluister 'Waterbomb' via Spotify.

De Italiaanse vertelt: “Mijn beste vriendin maakte een reeks ongelukkige romantische gebeurtenissen mee. Ongevoelige, kinderachtige jongens die haar gekwetst achterlieten. Na een tijdje reflecteren, konden we er om lachen en ik besloot dat ze een liedje, een ode nodig had. Ik verplaatste mijzelf in haar schoenen en stelde me voor wat ik in haar situatie zou zeggen. Toen ik haar de demo van ‘Waterbomb’ stuurde met deze kleine uitleg, was ze er erg blij mee en stelde zelfs voor om in de video te spelen. Dus ik kan wel zeggen dat mijn missie om haar een hart onder de riem te steken, geslaagd is.

Marta Arpini is een zangeres, songwriter, componist en improvisatie-artiest uit Crema in het Noorden van Italië. Ze studeerde tegelijkertijd jazz zang en moderne literatuur in Milaan en rondde in 2019 een masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam af, eveneens in de richting jazz.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over