Ook in tijden van quarantaine weten artiesten te ontroeren met muziek. Zangeres en actrice Tinne Oltmans nam 'Kanonbal' van Bart Peeters (afkomstig van 'Cannonball' van Damien Rice) onder de loep:

"Als sinds mijn jeugd ben ik een grote fan van Bart Peeters. Hij is een ware kameleon: songs die ontroeren, laten dansen, je zorgen doen vergeten,...

Bart neemt de luisteraar mee in zijn wereld door beeldspraak, herkenbaarheid en humor. 'Kanonbal' is geleend van Damien Rice zijn ‘Cannonball’, het origineel is al een pracht van een song met erg mooie muzieklijnen en lyrics. Ik vind dat de vertaling niet onderdoet voor het origineel, net als de orkestratie en stiekem vind ik het zelfs beter.

Met mijn cover van 'Kanonbal' wil ik de luisteraar een love song brengen dat qua verhaal helemaal in lijn ligt met mijn eigen geschreven songs die binnenkort uitkomen. In de song zien we Damian Corlazzoli, mijn MD en één van de gitaristen van mijn eigen liveband."

De komende weken deelt Tinne nog een tweetal covers online.

Bekijk de cover van 'Kanonbal' alvast hier.

OVER TINNE:

Tinne is één van de meest veelzijdige nieuwe talenten in Vlaanderen. In 2017 maakte zij grote indruk in het Eén-programma ‘Steracteur, sterartiest’, waarin ze tweede werd. Maar Tinne nam haar eerste grote stappen als zangeres op zich in de Studio 100 serie ‘Ghost Rockers’. Deze uiterst succesvolle reeks bezorgde haar en haar collega’s de eerste Top 10 noteringen in de Ultratop single- en albumlijsten.

Tinne tekende recentelijk een artiestencontract bij Universal Music en werkt volop aan nieuwe muziek. Op de eerste solo-single is het nog even wachten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: