The Colorist is een bijzonder muzikaal project van Aarich Jespers (Zita Swoon) en Kobe Proesmans (o.a. Gabriel Rios, El Tattoo Del Tigre). Allebei zijn ze slagwerkmuzikant, bouwen ze zelf instrumenten en delen ze een liefde voor hedendaagse muziek die buiten de lijntjes kleurt. Met namen als Tom Zé, Moondog, Harry Partch , Luigi Russolo en David Byrne als grote voorbeelden.

Bestaande muziek opnieuw inkleuren
Met Aarich en Kobe als dirigent treedt The Colorist aan als een even apart als avontuurlijk orkest. Traditionele instrumenten als klarinet, cello en piano worden aangevuld met eigen ontworpen percussie en melodische instrumenten.

Niet alleen bezorgt dit The Colorist een eigen uniek geluid. Het creëert ook de kans om bestaande muziek van andere artiesten opnieuw in te kleuren. Dat resulteerde in oktober 2014 alvast in een reeks beklijvende concerten met de Braziliaanse zangeres Cibelle, waarbij nummers van haar laatste plaat een compleet nieuwe bewerking en klankkleur kregen.

Sumie Nagano
De volgende artieste in het gastenkleurboek van The Colorist is de Zweeds-Japanse zangeres Sumie Nagano. Zij schrijft delicate, intieme songs die weinig meer dan haar stem en akoestische gitaar nodig hebben om indruk te maken. Je hoort verbanden met het vroegere werk van Jose Gonzales, en haar zus Yukimi van Little Dragon. Maar je hoort (en ziet) vooral een wonderland, dat The Colorist nu eigenhandig van een nieuw maar respectvol kleurenpalet zal voorzien.

Een eerste kleine try-out in deSingel in Antwerpen deed het enthousiaste publiek alvast verlangen naar een avondvullend programma rond deze eigenzinnige samensmelting. Als uw oren er klaar voor zijn, dan zijn The Colorist & Sumie Nagano dat ook!

TOUR DATA:

  • 01/05 - 20'30 - BRUSSEL, AB
  • 02/05 - 20'30 - DILBEEK, Muziekacademie Dil'Arte

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over