Release van debuutalbum 'Sea of Stories' op 21 april.

3’Ain is een trio waarin Yamen Martini (trompet), Otto Kint (contrabas) en Piet Maris (accordeon) de krachten bundelen. Ze spelen worldwide jazz met Middenoosterse invloeden

In 2015 kwam Yamen van Syrië naar België, waar hij Piet ontmoette: de twee startten een samenwerking voor muziek bij een theatervoorstelling in 2016. Later nodigde Piet Yamen uit om als gastmuzikant mee te spelen bij Jaune Toujours, zoals te horen is op hun album 'Europeana' (2018). In de zomer van 2019 vroegen Yamen en Piet aan Otto om mee in hun muzikale avontuur te stappen: het nieuwe trio 3'Ain was een feit.

De naam van de band is gebaseerd op ﻉ, de achttiende letter van het Arabische alfabet: één van de moeilijkst uit te spreken klinkers voor westerlingen. Omdat die In Arabische chat- en sms-conversaties dikwijls wordt weergegeven als drie en uitgeschreven wordt als ‘ain leek 3’Ain wel een gepaste naam voor een trio dat hedendaagse jazz en wereldmuziek speelt, met middenoosterse invloeden.

In mei 2020, in volle covid-lockdown releasten ze een eerste EP op het eigen label Choux de Bruxelles. Op 21 april verschijnt het debuutalbum ‘Sea Of Stories’, opgenomen in de Studio van De Grote Post (Oostende). De muziek van 3’Ain verwijst geregeld naar de omgeving en de sfeer van de plaats waar ze creëren, in de haven van Oostende, vandaar ook de vooruitgeschoven single ‘Scrambled Ensor’.

"Ze combineren de weemoed van de piano du pauvre met de geur van de Levant. Een applaus voor 3'Ain. Midden-Oosterse jazz op mensenmaat." - Interview Knack Focus

Live:

  • 25 maart, Brosella Spring Festival, Brussel
  • 21 april, Archiduc, Brussel
  • 6 juni, ENTR, Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over