Sander De Keere (1992, Gent) is een Belgische muzikant en componist van klassieke en minimalistische repetitieve muziek. Zijn werk vertrekt vanuit eenvoud en biedt een muzikale reflectie op onze tijdgeest. Naast muziek voor televisie en theater, soundtracks voor podcasts en zijn werk als radiopresentator op Klara, balanceert Sander tussen componist enerzijds en uitvoerend muzikant anderzijds. Tussen herhaling en meditatie. Tussen muziek als proces en muziek als vertellend medium.

Vandaag brengt Sander De Keere op W.E.R.F. records zijn eerste album uit, genaamd Primitive Structures. Een zoektocht naar wat minimal music vandaag kan betekenen: minder in een wereld van steeds meer. Die zoektocht brengt hem bij verschillende instrumenten (piano, harmonium, viool, hoorn) en verschillende muzikanten.

Met de single ‘Con Moto’ kregen we al een eerste inkijk in wat minimal music voor Sander vandaag inhoudt: “Minimal music kan een antwoord bieden op of een uitweg zijn voor onze haastige manier van leven. De lang herhalende patronen en de meditatieve sfeer die ik creëer, zie ik als een muzikaal tegengif voor alle doelen en prestaties op korte termijn, die zo eigen zijn aan vandaag. Het was een openbaring om te beseffen dat de beste muzikale regel is om er net géén te hebben. Los van tijd of spanningsboog weet ik waar mijn composities beginnen, maar niet hoe ze zullen eindigen of hoe lang ze finaal zullen duren.”

Check de plaat HIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over