Alleen maar blije gezichten in Capitole Gent, dat het voorbije weekend zijn deuren opende voor de publiekspremière van de familiemusical ‘Robin Hood & ik’, met in de hoofdrollen musicaldebutante Lynn Van den Broeck (Marian), Aaron De Veene (Robin Hood), Sander Gillis (Broeder Tuck), Charlotte Suijs (Jessy) én het wederom hilarische duo Laurenz Hoorelbeke (Jan Zonder Land) en Jasmine Jaspers (Sheriffin van Nottingham).

“Er is een nieuw, gouden duo geboren dat ik in de toekomst nog meer ga inschakelen”, zei een lyrische scenarist Stany Crets, verwijzend naar het debuterende duo Floris Devooght (regie) en Helle Vanderheyden (choreografie). Ook bekend Vlaanderen klonk na afloop van de voorstelling laaiend enthousiast: “Het was super leuk. Ik heb keihard gelachen met de grapjes”, zei influencer Gerben Tuerlinckx. “Er zit heel veel muziek en animatie in. Een echte familiemusical, met de boodschap dat we weer meer moeten gaan lezen”, zei Koen Crucke.

Deze volledig nieuwe familiemusical past dankzij scenarist Stany Crets perfect in de bijzondere reeks van frisse sprookjesmusicals met gelaagde humor voor jong en oud. Net als ‘Sneeuwwitje’ is 'Robin Hood & ik’ gebaseerd op het bekende verhaal, maar anders, want in deze versie wordt het publiek aangemoedigd om hun smartphones en tablets aan de kant te schuiven en weer meer te gaan lezen. “Alle sprookjes zijn al 1000 keer verteld, met Deep Bridge willen we die terug de moeite waard maken om naar te komen kijken”, zegt Stany Crets. Vooral de humor die hij toevoegt aan het verhaal werd niet alleen gewaardeerd door het publiek, maar ook door Koen Crucke: “Vanaf de openingsscène is het lachen. Je voelt meteen dat Stany er weer achter zit (lacht). Je moet zeker met kinderen komen kijken, want ze worden betrokken in de show en het spektakel. Ze kunnen zelf ook mee beslissen wat er gebeurt. Het is een musical voor jong en oud, en die kinderen snappen trouwens veel meer dan wij soms denken. We zijn inderdaad allemaal te veel bezig met onze smartphones en moeten misschien ook maar eens overwegen om terug wat meer boeken te gaan lezen, want dat is de onderliggende boodschap die je meekrijgt.

Voor ‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck was deze première extra spannend, want in ‘Robin Hood & ik’ maakt ze als ‘Marianneke’ haar musicaldebuut. Ze voelde zich door de warme reacties van het publiek enorm gewaardeerd, maar het grootste aandeel in haar succesvolle doortocht heeft ze te danken aan haar collega’s. “Ongelofelijk hoe ik hier van geniet en als we straks de Stadsschouwburg Antwerpen binnenstappen, ga ik toch eventjes moeten slikken, want dat is dé zaal waar ik als kind al ging kijken naar musicals. Ik kan het idee nog niet goed bevatten dat ik daar straks zelfs op het podium sta met deze geweldige cast. Ik weet zeker dat mensen het kameraadschappelijke en onze onderlinge vriendschap tot in de zaal voelen.”

Ook Lynn’s partner en collega-‘Thuis’-acteur Mathias Vergels genoot met volle teugen van de voorstelling: “Die ‘Robin Hood & ik’ is een schot in de roos (lacht)! Ik vond het gewoonweg de max. Sterk hoe ze op een humoristische manier er toch iets educatiefs hebben ingestoken. Ik ben positief verrast. Natuurlijk zag mijn madam er ongelofelijk goed uit. Ik ben superfier, maar chapeau ook voor de rest van de cast en het ensemble. Iedereen speelde gewoonweg steengoed.

Social media influencer Gerben Tuerlinckx genoot met z’n vriendin Steffie Merci van de voorstelling: “Die flauwe grapjes die eigenlijk toch heel leuk zijn, die ga ik zeker onthouden. Ik heb hard gelachen. We zaten er met volle plezier en hebben er echt van genoten.

Radio-dj Laura Goyvaerts was onder de indruk van de prestatie die Sander Gillis als Broeder Tuck neerzette. “Ik voelde mij vandaag een beetje een trotse mama, die enorm trots was op haar zoon. Sander heeft goed gezongen. Hij heeft een geweldig komische timing. Eigenlijk heeft die man het gewoon allemaal. Je ziet duidelijk dat zit zijn natuurlijke habitat is. Net zoals het publiek, straalt en geniet hij volop van de voorstelling en dat is zo fijn om te zien en te ervaren.”

‘Robin Hood & ik’ speelt op 23 oktober 2021 in het Trixxo Theater Hasselt en vanaf 29 oktober 2021 in Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets en info vind je op www.deepbridge.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over