In de Bergschuur uit Lo worden deze zomer 5 piano's opgesteld die de evolutie van het pianoambacht zullen weergeven. Elke zondag van juli en de eerste zondag van augustus kan je hier diverse piano-gerelateerde activiteiten volgen, geleid door de vakmannen van Piano’s Driesen uit Maasmechelen en kan je vrij piano’s zelf bespelen.

Als kers op de taart geeft Pianist & Componist Daniel Verstappen een pianoconcert om 13:00, 15:00 en 16:30. Daniel Verstappen verenigt generaties met elkaar door in zijn muziek de piano te combineren met moderne klanken en electronica. Klassieke muziek in een modern jasje steken is tevens zijn handelsmerk. Voor deze concerten heeft de componist muziek gecreëerd in verbinding met de tijdsgeest van de historische gebouwen in Bokrijk.

Daniel Verstappen : "Ik heb een toegankelijk programma uitgewerkt, waarbij ik klassieke meesterwerken uit de 17e t.e.m. de 19e Eeuw heb herwerkt tot een moderne versie. Hierdoor ontstaat een bijzondere synergie tussen de oude en de nieuwe wereld, w.o. De Vier Seizoenen van Vivaldi, Tchaikovski's Zwanenmeer en nog veel meer. Ik kijk er ontzettend naar uit te spelen in deze prachtige omgeving. Tevens hou ik er van om te spelen in openlucht, net zoals het Silent Concert op de mijnterill in Maasmechelen van afgelopen maand."

PRAKTISCH CONCERTEN WANNEER? Elke zondag van juli + eerste zondag van augustus om 13:00, 15:00 en 16:30 LOCATIE? Tribune aan het grote Kustplein + Bergschuur uit Lo (Oost- en West-Vlaanderen)

BIJ REGEN? De concerten gaan ALTIJD door, bij regen gaan de concerten binnen door in de schuur. TICKETS? Een standaard ticket van Bokrijk geeft toegang tot alle activiteiten van Bokrijk w.o. de concerten, online of aan de kassa te bestellen.

Meer info:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Daniel Verstappen
Locatie: 
Bokrijk
Meer over