Peter Minnebo
Pianist Daniel Verstappen stelde nieuwe videoclip “Ice on Fire” en wereldtoer voor in Havenhuis Antwerpen

Afgelopen dinsdag stelde Daniel Verstappen de nieuwe videoclip “Ice on Fire” voor in het diamanten zeilschip van Antwerpen, het havenhuis, welke symbool staat voor import en export, zo ook is Daniel een crossover muzikaal internationaal exportproduct. De videoclip laat je de kracht van muziek en natuur voelen tot in het binnenste van je ziel. “Ice on Fire” is een filmische soundtrack, waarbij altviool en piano in dialoog gaan.

Bij de intro van de clip ontwaakt Daniel in zijn stijlvolle kamer van het prachtige Geysir hotel (Ijsland). Slapen lukt hem niet omwille van de muziek die continu in zijn hoofd speelt. Van klassieke pianobeelden wordt gretig afgeweken, want Daniel speelt piano op natuurlijke elementen zoals gletsjers. Vulkaanuitbarstingen doseren de nodige dreiging ten opzichte van de eindeloze visuele schoonheid. Daniel’s ode aan dit vuur- en ijslandschap, waar de impact op het klimaat des te meer voelbaar is, wordt hierbij opgedragen aan alle gezinnen die hun huis hebben verloren in de lavastroom. Een deel van de opnames ging tevens door in Grindavik, een vissersstadje in het zuidwesten, waar vulkaanuitbarstingen momenteel blijven aanhouden. “Zelfs tijdens de opnames voelden we schokken”, aldus Daniel.

Voor wie aandachtig is, merkt op dat er veel meer te ontdekken valt in de clip, met de nodige symbolische verwijzingen. De rode Moon Boots, die Daniel draagt, verwijzen naar de maanlandingstest die ooit op Ijsland werd georganiseerd zo’n 50 jaar geleden. De altvioliste Marina Barskaya is zowel te zien als een witte sierlijke ijskoningin en als koningin van het vuur met een rood gewaad. Daniel legt steeds de lat hoog in een uniek kader en staat voor het totaalplaatje dat altijd moet kloppen.

De persvoorstelling stond ook in het teken van Daniels wereldtournee door Europa, het VK, de VS, Australië en Nieuw Zeeland. De mythische concertzalen die hij zal aandoen zijn absolute mijlpalen: Carnegie Hall New York, Sydney Opera House, The Kennedy Center Washington,... Enkele concerten zijn gelinkt aan het Belgisch Europees Voorzitterschap. (Croatian State Archives in Zagreb voor de Belgische Ambassade in Kroatië)

Daniel zoekt steeds vastberaden en vanuit het hart de connectie met de natuur op zoals in de voorgaande clip Vivaldi Winter. (beeld met Daniel en huskies in een dik besneeuwd dennenlandschap in Zweden, waarbij hij piaono speelt onder het noorderlicht) Maar ook met de menselijke connectie gaat Daniel aan de slag, waardoor de piano in een nieuw daglicht wordt gesteld in samenwerking met een plaatselijk koor. Aan de mediterraanse zee vindt Daniel de nodige rust om nieuwe muziek te componeren.

Als je Daniel laat kiezen tussen performen, productie en componeren, dan staat performen absoluut op nummer 1.

Bewonder, verwonder en geniet van dit alles op de volgende concertdata:

 • 20.03.24 “Rudolphinum” Prague (CZ)
 • 07.04.24 “Sydney Opera House” Sydney (AU)
 • 14.04.24 “The Piano” Christchurch (NZ)
 • 17.04.24 “Te Atamira” Queenstown (NZ)
 • 20.04.24 “Gallagher Academy” Hamilton (NZ)
 • 21.04.24 “Town Hall” Auckland (NZ)
 • 26.05.24 “Handelsbeurs” Ghent (BE)
 • 04.06.24 “The Kennedy Center” Washington (US)
 • 06.06.24 “Carnegie Hall” New York (US)
 • 18.06.24 “Ancient theater” Plovdiv (BG)
 • 20.06.24 “House of Culture” Gabrovo (BG)
 • 26.06.24 “Philharmonie Luxembourg” (LU)

Videoclip ‘Ice on Fire’: https://www.youtube.com/watch?v=vmSm1NT5CqA

Interview met Daniel op persvoorstelling : https://www.youtube.com/watch?v=rgemzglhtdQ

Alle info : www.danielverstappen.com

https://www.facebook.com/danielverstappen.official/?locale=nl_BE

https://www.instagram.com/danielverstappen.official/

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: