Tijdens de laatste week van Met Vier in Bed, van maandag 20 tot en met donderdag 23 augustus, laat het programma Europa achter zich om voor de allereerste keer een bezoek te brengen aan het land van duizend-en-een-nacht, Marokko. Slenteren in de souk van Marrakesh, een tocht door de Sahara-woestijn of genieten van de natuurpracht in het Atlasgebergte: het kan hier allemaal. Met Vier in Bed bezoekt vier unieke overnachtingsplekken – van een meditatieoord tot een traditionele riad – en kroont de laatste weekwinnaar van het seizoen.

AFLEVERING 41 OP MAANDAG 20/08 OM 21.35 - RIAD O IN MARRAKESH

Met Vier in Bed houdt halt in de drukke medina van Marrakesh. Verscholen in een wirwar van steegjes ligt Riad O van Caroline en haar zoon Manu. Caroline en haar man bezochten Marrakesh in 2001 en waren zo onder de indruk van de stad dat ze nadien elk jaar terug gingen. Ze beseften dat hun toekomst hier lag en besloten een pand te zoeken in de stad om een B&B te beginnen. Ze werden verliefd op een traditionele riad, maar omdat het koppel nog te veel werkverplichtingen had in België, lieten ze de dagelijkse leiding over aan hun zoon Manu. Riad O heeft 5 kamers en combineert authenticiteit met de luxe van een hotel. "Onze stijl is modern Marokkaans", legt Manu uit. De meubels zijn strak, maar de Oosterse toets vind je terug in de stoffen, tapijten en lampen. De riad beschikt over een binnenplaats met zwembad en andere wellnessfaciliteiten.

AFLEVERING 42 OP DINSDAG 21/08 OM 21.30 - DAR JENNA IN MARRAKESH

Even buiten het centrum van Marrakesh, aan de voet van het Atlasgebergte, prijkt Dar Jenna. Deze luxueuze vakantiewoning wordt verhuurd door Caroline en haar dochter Camille. Caroline schuimt met haar eigen bedrijf CAP al ruim 27 jaar de aardbol af op zoek naar mooie panden om te verhuren aan vakantiegangers. Enkele jaren geleden stapte ook haar dochter Camille mee in haar bedrijf, zij runt volledig zelfstandig hun tweede bureau in Gent. Dar Jenna, letterlijk 'hemels huis', is één van de pareltjes die ze aanbieden aan hun klanten. In het Marokkaanse vakantiehuis zijn er 5 grote slaapkamers en 4 badkamers. Vooral de tuin van 11.000 vierkante meter met verwarmd zwembad maakt indruk. Ook een kokkin en chauffeur zijn ter plaatse om het de gasten zo comfortabel mogelijk te maken.

AFLEVERING 43 OP WOENSDAG 22/08 OM 21.30 - SALAMA AYURVEDA IN MARRAKESH

In het Atlasgebergte ligt het Nationale Park Toubkal. Tussen de hoge bergen, verscholen in het groen, vind je Salama Ayurveda, de riad van Nederlandse Marokkaan Khalid. Khalid had in Nederland een eigen reisbureau, gespecialiseerd in reizen naar Marokko. Zijn bureau draaide goed, maar plots nam de spiritualiteit bij hem de bovenhand. Hij besloot alles in Nederland achter te laten en naar zijn geboorteland te vertrekken. In de bergen en de woestijn vond hij rust. Hij besloot daar een plek te bouwen waar iedereen naar hartenlust kan mediteren en die noemde hij Salama Ayurveda. Het gebouw beschikt over 10 gastenkamers, ingericht naar Marokkaanse Berbertraditie. Met yoga-sessies, stiltewandelingen en voetmassages in de rivier heeft Salama Ayurveda heel wat troeven te bieden aan mensen die op zoek zijn naar stilte, natuur en zingeving.

AFLEVERING 44 OP DONDERDAG 23/08 OM 21.30 - MAISON HAYAT IN KALÂAT M’GOUNA

Voor het laatste adres van dit seizoen trekt Met Vier in Bed naar de Rozenvallei. In deze prachtige vallei nabij het stadje Kalâat M'Gouna staat Maison Hayat, het stekje van Hayat en Karim. Hayat werkte vroeger in de zorgsector, maar toen haar man stierf, viel haar leven stil. Via Facebook kwam ze in contact met Karim, die haar dag en nacht steunde in die moeilijke periode. Hayat droomde al lang van een B&B en besloot België voorgoed achter te laten en naar Karim in Marokko te verhuizen. In de Rozenvallei werden ze verliefd op de prachtige natuur en ze waren overtuigd dat ze zich daar, midden in de woestijn, wilden vestigen. Het pand dat ze vonden was niet goed onderhouden, maar met de hulp van Karims familie en enkele dorpsbewoners toverden ze het oude gebouw om tot Maison Hayat. De B&B heeft 6 basic kamers in Berberse stijl. Op het dakterras kunnen gasten ook slapen onder de sterrenhemel.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over