Marta Arpini is een jonge en veelzijdige zangeres en componist, gevestigd in Amsterdam. Haar debuutalbum ‘Forest Light’ is genomineerd is in de categorie Jazz Vocaal Nationaal. Daarnaast is deze week ook bekend gemaakt dat Marta met haar Forest Light project geselecteerd is als één van de acht finalisten van The Records van de Keep an Eye Foundation. De winnaars mogen een album opnemen en gaan op tour langs Nederlandse theaters.

Marta Arpini rondde in 2019 een masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam af, in de richting jazz. Datzelfde jaar bracht ze haar debuutalbum ‘Forest Light’ uit, dat internationaal goed ontvangen is en nu dus genomineerd is voor een Edison. De jurymotivatie luidde: "..met haar bijna vibratoloze jazz zang ontstaat een ontwapende fragiele sfeer die refereert aan cool jazz, bossa nova en de chanson-traditie".

Dit jaar werkt Marta samen met producer Radio Trapani aan een nieuw project. Terwijl ze met Forest Light samen met haar jazz-popkwintet optreedt, laat ze met haar soloproject een meer experimentele kant van zichzelf horen. Marta mengt intrigerende electropop met avant-synth folk met als resultaat de eerste single ‘Storyteller’ die uitkwam in april 2020 en de nieuwe single ‘Waterbomb’. Vandaag wordt ook de video voor ‘Waterbomb’ uitgebracht. De single is een ode aan mondige meisjes die voor zichzelf opkomen, en een aanmoediging voor iedereen om dat te doen.

De Italiaanse vertelt: “Mijn beste vriendin maakte een reeks ongelukkige romantische gebeurtenissen mee. Ongevoelige, kinderachtige jongens die haar gekwetst achterlieten. Na een tijdje reflecteren, konden we er om lachen en ik besloot dat ze een liedje, een ode nodig had. Ik verplaatste mijzelf in haar schoenen en stelde me voor wat ik in haar situatie zou zeggen. Toen ik haar de demo van ‘Waterbomb’ stuurde met deze kleine uitleg, was ze er erg blij mee en stelde zelfs voor om in de video te spelen. Dus ik kan wel zeggen dat mijn missie om haar een hart onder de riem te steken, geslaagd is.

Bekijk de video via Youtube.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over