Na ‘ Tussen een glimlach en een traan ‘ en het live-album ‘ Plankenkoorts ‘ eindelijk een nieuw album van Johan Verminnen met veertien nieuwe liedjes.

Wil je zijn samenwerking met een kleinkunsticoon Lieven Coppieters (Jus d’orange) horen. Daar getuigen twee mooie liedjes van “Een eiland vol eenzaamheid” en “Tussen wal en schip” Wil je Johan horen rappen. Luister dan naar “We komen en we gaan”. Ook een prachtlied aangereikt door Guido van Hellemont (Lamp, Lazarus en Kris ) ‘Al je woorden gaan op reis ‘. Jan Savenberg reikte een alternatief volkslied aan “Land van … “, dat waarschijnlijk nooit door de Rode Duivels zal gezongen worden.

Of om het met de woorden van Jari Demeulemeester te zeggen:
Johan Verminnen is een wever, hij verbindt zijn lief en leed met de pijn, de vreugde van zijn volgers; hij weeft onze levensvragen tot een spinrag van ontroering.
Johan Verminnen is ontroering en vervoering voor wie wil en kan luisteren
Herkenbaarheid is de troef die Johan al zo'n veertig jaren lang verweeft in zoveel onsterfelijke liedjes; melodieën die je opbergt, emoties van lang geleden, pleziertjes van gisteren, ergernisjes van alle dag, striemende pijn, al lang verdrongen en hoop en verlangens naar schone liefdes uit al je poriën.
alles begint van vooraf aan
een lach en een traan
johan, de wever

(Jari Demeulemeester)

Over ons:

De tijd is een steeds weerkerend thema voor de zanger die dit jaar vijftig jaar carriére viert. Inderdaad wat ging alles razendsnel sinds hij in ’69 begon via een ‘ Ontdek de ster’wedstrijd van de toenmalige B.R.T. met felicitaties van Toon Hermans. Of de vissen zullen bijten is een groot vraagteken voor de zanger, die meer dan ooit wil optreden voor zijn publiek, getuige de lange lijst concerten die op zijn agenda staan.

Alle livedata hier !

De vormgeving van de hoes is gebaseerd op sfeervolle foto’s van de talentvolle fotograaf Henk van Cauwenbergh. Veertien nieuwe songs, dus het stel het vissen maar uit Johan !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over