De Raad van Bestuur van europalia benoemde Christian Salez als nieuwe directeur-generaal. Hij volgt Koen Clement op die sinds eind 2016 de organisatie leidde en vorig jaar aangaf een andere wending aan zijn loopbaan te willen geven.

Christian Salez (56) is momenteel General Manager Apple Europe/MCI in Parijs. Hij had een succesvolle professionele carrière als CEO bij o.a. Delvaux en de internationale reclamegroep TBWA alsook verschillende bestuurdersmandaten in België en London.

Christian Salez : “Ik ervaar het als een privilege om samen met een sterk team de schouders te mogen zetten onder dit mooie verhaal op het snijvlak van cultuur en diplomatie. Het geeft me de kans om na vele jaren in Parijs gewerkt te hebben opnieuw vanuit België actief te zijn. Als cultuurliefhebber, gedreven door creatie en merkenbouwer, is europalia een prachtig project dat me nu al nauw aan het hart ligt.

Afscheidnemend voorzitter Georges Jacobs de Hagen: “Een organisatie met een rijke traditie als europalia verdient een sterk leadership. Koen Clement heeft europalia 7 jaar lang geleid. Ik ben zeker dat Christian Salez een veelbelovende impuls zal geven aan de instelling.

Ook de nieuwe voorzitter van europalia, Philippe Vlerick, drukt zijn tevredenheid uit over de nieuwe directeur-generaal. “We hebben de opvolging van Koen zorgvuldig voorbereid. Ik kijk uit naar de samenwerking met Christian.

Europalia organiseert sinds 1969 tweejaarlijkse kunstenfestivals, bij de belangrijkste in Europa, die doorgaans een land of een thema in de kijker stellen. Najaar 2023 wordt het festival aan Georgië gewijd. De editie 2025 zal Spanje als gastland hebben.

Over europalia

Om de twee jaar brengt europalia een veelzijdig artistiek programma rond een land of thema. Vier maanden lang, in België en omstreken, presenteren europalia en haar rijk netwerk aan partners een biënnale met tientallen artistieke en maatschappelijke projecten die beeldende kunst, theater, dans, performance, film, muziek, literatuur en debat samenbrengt en uitwisseling van ideeën stimuleert. Creaties en kunstenaarsresidenties krijgen een centrale plek in een programma met een unieke wisselwerking tussen erfgoed en hedendaagse kunst.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: