In 2020 trok Stijn met ‘For Those About to Rock I Salute You' met groot succes door het land. Duizenden bezoekers ontdekten dat Prince een gitaar kan doen verdwijnen en dat je Noorse metalbands best serieus neemt. Maar er valt nog méér te vertellen. Daarom komt Stijn met een vervolg: ‘For Those About to Rock More’. De show gaat op 13 januari 2023 in première in Theaterzaal Vooruit Gent.

FOR THOSE ABOUT TO ROCK MORE

Rock & roll is een onuitputtelijke bron van geestige, interessante, heftige en ontroerende verhalen. In 'For Those About to Rock More' verlegt Stijn Van de Voorde zijn blik naar de (vaak onderbelichte) vrouwen die de muziekwereld kleurden, naar een hoger niveau tilden of dramatisch trashten. Waarom werd rock & roll uitgevonden door een vrouw? Wie is de échte Queen of Rock & Roll? Waarom mochten vrouwelijke gitaristes enkel in bikini op de cover van gitaarmagazines? Is Billie Eilish de Kurt Cobain van deze eeuw?

Het wordt een spoedcursus popgeschiedenis aan de hand van bijzondere verhalen en persoonlijke ontmoetingen met iconen. Uit alle muzikale uithoeken, gaande van Lady Gaga tot Kim Gordon. Inspiratie haalt Van de Voorde uit zijn eigen ervaringen in de backstage van festivals, bijzondere interviews of ontmoetingen met artiesten op speciale plaatsen. Sommige verhalen maakte hij mee vanop de eerste rij, voor andere schakelt hij beeld- en audiofragmenten in.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: