Henk Rijckaert mag dan al duchtig aan het try-outen zijn voor zijn nieuwe voorstelling “DE FUN, DE HITS”, binnenkort wordt zijn alom geprezen “ZWERM” uitgezonden op televisie. De Gentse comedian toerde er de voorbije 2 jaar mee door Vlaanderen en nam de comedyshow op voor een levend publiek in zijn thuisstad. Het resultaat daarvan krijg je op 29 mei te zien op VIER. Of toch een deel ervan. De integrale versie inclusief extra’s wordt eind dit jaar op DVD verwacht.

Over zwerm

Een zwerm vogels, het fascineert Henk. De dieren blijven als een grote groep samen en het enige wat ze doen, is zo dicht mogelijk bij elkaar blijven en naar elkaar kijken. Niemand zit aan het stuur, niemand bepaalt de richting en toch lijken ze allemaal dezelfde kant uit te gaan. Rijckaert ziet er een metafoor in voor onze maatschappij. We kijken steeds naar de mensen rondom ons en moeten zonodig in alles de beste zijn en van alles het beste hebben. Met alle depressies en burn-outs vandien natuurlijk. Daarom Rijckaerts voorstel: streef niet langer naar het beste maar naar het meest middelmatige. Dat is veel meer haalbaar en levert minder stress op!

Niet dat hij het altijd zelf nastreeft. Zwerm is dan ook geen middelmatige voorstelling. Integendeel, ze werd hartelijk gesmaakt door De Standaard: “Henk Rijckaert verzekert zich met Zwerm van een vaste plaats in de kopgroep van de comedy”. Volgens De Morgen “blinkt hij uit in geluidsimitaties, grappige stemmetjes en zijn gebruik van geprogrammeerde geluiden. Door geluid op het verkeerde been gezet worden, het blijft grappig. Dat Rijckaert daarmee speelt, maakt hem één van de weinige sound comedians in ons landje.”

Zwerm live

Er zijn nog welgeteld 4 kansen om Henk Rijckaert live aan het werk te zien met ZWERM. Daarna verdwijnt de comedyshow voorgoed van het toneel.

  • Don 15 mei 2014: Diest, Zaal Den Amer
  • Vrij 16 mei 2014: Blankenberge, CC Casino
  • Zat 17 mei 2014: Ieper, Stadsschouwburg
  • Zat 24 mei 2014: Beernem, OC De Kleine Beer

Op 29 mei palmt Zwerm de beeldbuis van VIER in. Afstemmen omstreeks 21u05.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: