Zondagmiddag konden de kindjes samen met de mama en papa genieten van de nieuwe Sinterklaasfilm. De première ging niet onopgemerkt voorbij. Je kon de Zwarte Pieten fanfare al van ver horen spelen. Ze zorgden in de inkomhal voor veel ambiance en tal van nieuwschierige kijkertjes. De genodigden konden genieten van een ontbijtbuffet en verscheidene randanimatie. Ballonknopen, je laten schminken, enz... De kindjes konden zich naar alle hartelust laten gaan. Eens in de zaal zetten de zwarte pieten ook nog even de zaal op stelten en voorzien de wachtende van wat muziek. Arne van de zender Kzoom warmt de kindjes nog even op voor de film en nodigt de stemmencast uit voor de sterlegging. De film die origineel in Nederland werd opgenomen werd door verschillende Vlaamse acteurs gedubd. Tom Audenaert was de enige Vlaamse acteur die tot de Nederlandse cast behoorde. Hij kreeg de rol van de slechterik.

Als kind was Sinterklaas nooit bij hem gepasseerd en daardoor zint hij op wraak. Hij maakt gekke harige knuffels die hijzelf Moppies noemt. Twee van deze Moppies wekt hij met technische snufjes tot leven. Hij beveelt hen om hem te helpen het Sinterklaasfeest voor alle kindjes een hel te maken. Ze moeten namelijk de cadeautjes die de Pieten juist hadden gelegd terug stelen. Maar de Moppies zijn niet echt van de slimste en denken dat ze de schoentjes moeten stelen. Maar dat vindt hun baas geen enkel probleem, hij vindt het zelf subliem. Het land staat in rep en roer als blijkt dat overal de schoenen van de kinderen verdwijnen. Al snel worden de Zwarte Pieten hiervan verdacht. Zij zitten met de handen in het haar en proberen samen met de kinderen de daders te ontmaskeren. Maar zal het de Sint lukken om de daders te vatten?

Sven de Ridder en Guga Baul leenden hun stemmen even uit aan de slechte Moppies, ook in de Nederlandse versie. De zwarte Pieten werden onder andere gedubd door Deborah Deridder, Jaak van Assche, Jelle Cleymans, Joshua De Ridder, Luk De Koninck en nog vele andere. Sven De Ridder regisseerde de film. Enkele bekende vlamingen zoals Stan van Samang, Tia Hellebaut, Lotte Pinoy, ... kwamen hen alvast een hart onder de riem steken. De kinderen in de zaal moesten regelmatig lachen en hebben dus wel een leuke zondagmiddag beleefd. De film is een leuke aanrader voor de kindjes en moet je zeker gaan zien als je eens niets te doen hebt!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: