De zuidflank joeg Rob Vandenbergh (Stan Van Samang) bijna de dood in. Nadat hij in het dagboek van zijn overleden vader ontdekte dat die jarenlang gekleineerd en bedreigd werd door Mark (Jan Sobrie) en Willem Deweerdt (Dirk Roofthooft), sloegen de stoppen bij hem door. Hoe kon zijn jeugdvriend hem zo beliegen? Stijf van de adrenaline die de woede door zijn aderen pompte, werd Rob met de motor aangereden door een wagen.

In aflevering 3 van Zuidflank, op maandag 16 september 2013, probeert Rob te leven met de gevolgen van het pijnlijke ongeluk. De piloot maakt zich zorgen of hij ooit nog zal kunnen vliegen, en in de tussentijd stelt zijn vriend Christian (Bert Haelvoet) hem voor aan de slag te gaan als ULM-instructeur.

Rob heeft echter eerst andere katten te geselen: de Deweerdts. Zij kunnen een verlenging van de pacht op hun buik schrijven, en Rob sterft nog liever dan dat hij de de zuidflank aan hen zou overlaten. Hij besluit de kostbare grond uit de hand te verkopen, zodat hij kan bepalen wie de nieuwe eigenaar wordt. De Deweerdts weigeren zich echter gewonnen te geven en zetten verschillende plannen in werking om hun wijnranken veilig te stellen. Terwijl Willem zijn schoondochter An (Marie Vinck) vraagt om op Rob in te praten, schakelt Mark een stroman in. Maar ook uit onverwachte hoek daagt een kandidaat-koper op.

Wanneer Mark in zijn eigen huis voor schut wordt gezet door de echtgenoot van zijn minnares, is de maat vol voor An. Deze confrontatie is voor haar niet alleen de zoveelste vernedering, maar ook de spreekwoordelijke druppel…

Zuidflank vanavond om 21.45 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: