Het gaat hard voor het populaire konijnenduo Whoppie en Floppie! Nadat de pluizige publiekslievelingen de voorbije weken en maanden vanuit hun konijnenkot enkele leuke hoorspelen, prachtige kleurplaten en zelfs een eigen website met daarop grappige filmpjes, aanstekelijke meezingers en natuurlijk ook al de hoorspelen en kleurplaten lanceerden om de coronasleur te doorbreken, mogen ze vandaag trots aankondigen dat ze naast een eerste, eigen Whoppie en Floppie-show, vanaf 31 juli ook een heus eigen 'Sprookjesland' krijgen!

U hoort het goed, nadat ze in de sprookjesmusicals 'Roodkapje', 'Hans en Grietje' en 'De Prinses en de Toverspiegel' de harten van jong en oud wisten te veroveren, acht Music Hall de wortel niet alleen rijp voor een superleuke show met Whoppie en Floppie als absolute sterren, de producent tovert de Antwerpse Zuiderkroon zelfs om tot een volledig 'Whoppie en Floppie's Sprookjesland'!

"'Whoppie en Floppie's Sprookjesland' wordt dé ultieme sprookjesbeleving", zo zegt Geert Allaert, CEO van Music Hall. "Die beleving start al bij de gezellige ontvangst in Stadsbrouwerij-brasserie 't Pakhuis, gelegen op een steenworp van de Zuiderkroon. Na de ontvangst daar, wordt het volgens de geldende richtlijnen gelimiteerd publiek in de Zuiderkroon ondergedompeld in 'Whoppie en Floppie's Sprookjesland'."

"De foyer van de Zuiderkroon zal 7 aparte minitheaters huisvesten, waar jong en oud op een leuke en avontuurlijke manier kennis zullen maken met telkens een ander, bekend sprookje", aldus uitvoerend producent en componist Chris Van Tongelen. "Die sprookjes zijn 'Hans en Grietje', 'Roodkapje', 'De Gelaarsde Kat', 'Repelsteeltje', 'Rapunzel', 'Assepoester' en 'De Prinses en de Toverspiegel'. We werken met een doorschuifsysteem met het publiek opgedeeld in groepjes per minitheater."

"Nadat alle groepjes de fijne tocht langs de 7 sprookjes volbracht hebben, wordt iedereen samen verwacht boven in de grote zaal van de Zuiderkroon, waar ons onnavolgbare konijnenduo Whoppie en Floppie zal schitteren in hun eerste eigen show", vult regisseur en auteur Brigitte Derks aan. "Ik mag van hen nog niet teveel verklappen daarover, maar kinderen, ouders en grootouders mogen zich verlekkeren op een fantastische show, inclusief een heerlijke picknick, het nodige sappig West-Vlaams gekibbel, leuke liedjes, swingende dansjes en een portie humor om duimen en pootjes van af te likken!"

"We hebben hard gewerkt aan dit volledig coronaproof concept en hebben met de 4000m² beschikbare ruimte van de Zuiderkoon, ook de ideale locatie om van 'Whoppie en Floppie's Sprookjesland' een ongeveer 3u durende ervaring te maken die de mensen nooit meer zullen vergeten", besluit Geert Allaert enthousiast.

Jong en oud moeten net als Whoppie en Floppie niet lang meer op hun 'hongertje' blijven zitten, want de deuren van 'Whoppie en Floppie's Sprookjesland' openen al op 31 juli voor een publiek van max. 200 pers. per tijdsslot. Dit wordt, volgens de richtlijnen van de exitstrategie, vanaf 1 augustus uitgebreid naar 400 pers. per tijdsslot.

Praktisch

'Whoppie en Floppie's Sprookjesland'
Ontvangst: Stadsbrouwerij-brasserie 't Pakhuis - Vlaamsekaai 76 - 2000 Antwerpen
Vervolg: Zuiderkroon - Vlaamsekaai 81 - 2000 Antwerpen

7 sprookjes:

  • 'Hans & Grietje'
  • 'Roodkapje'
  • 'De Gelaarsde Kat'
  • 'Repelsteeltje'
  • 'Rapunzel'
  • 'Assepoester'
  • 'De Prinses en de Toverspiegel'

+ 'Whoppie en Floppie'-slotshow mét picknick

Duur: ± 3u

Ticketprijzen:
Kinderen: 39 euro voor toegang en picknick incl. een drankje
Volwassenen: 44 euro voor toegang en picknick (excl. drankje)
10% korting op totaalprijs bij 10 personen (bubbelkorting)

Speeldata en uren:
Elke vrijdag, zaterdag en zondag vanaf vr. 31 juli met max. capaciteit 200/slot.
Vanaf zaterdag 1 augustus: max. capaciteit 400/slot.
Slots: 10u en 14u

Tickets & info: www.whoppiefloppie.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: