Vorige week lieten Hanne, Marthe en Klaasje voor de eerste keer in hun hart kijken. Ze zetten hun K3-masker af en vertelden vrijuit over hun leven naast K3. In de tweede aflevering van Overal K3 zet Niels Destadsbader zijn vragenrondje verder. Maar deze week praten niet alleen de K3'tjes vrijuit. Ook componist Miguel Wiels en grote baas Gert Verhulst nemen plaats in de zetel en laten zich verrassen door Niels.

Wie K3 zegt, zegt Gert Verhulst. “Ik ben al vijftien jaar bezig met het project K3. Ik benadruk graag het woord ‘project’, want anders klinkt het erg dubbelzinnig.”, lacht hij. Hanne, Marthe en Klaasje groeiden op met Samson en Gert en plots werd ‘Gertje’ hun baas. “Ik heb bij Gert hetzelfde gevoel als bij de politie: ik moet mij gedragen. Ik heb er soms een beetje schrik van”, vertelt Hanne. Voor Marthe ligt dat anders. Ze heeft een relatie met Gerts zoon Viktor. “We wilden het in het begin allebei tegenhouden. Het leekt ons te moeilijk om een relatie te hebben. Maar we zijn verliefd en dus zijn we er maar voor gegaan.” Maar hoe is het voor haar om een relatie te hebben met de zoon van de grote baas.

Ook Miguel Wiels praat over zijn relatie met de meisjes. K3 is al achttien jaar een deel van zijn leven en hij componeerde er a zo’n 200 liedjes voor het trio. “Ik kan mijn geen leven voorstellen zonder K3”, vertelt hij. Hij was vanaf het begin een bepalende factor in het succes van de groep en verhuisde samen met de ‘oude’ K3 naar Studio 100. Miguel werkt nauw met de meisjes samen en dat zorgt voor een bijzondere band, vooral met Klaasje. Zij moest haar warme nest in Nederland achterlaten en stond er van de ene dag op de andere alleen voor. Maar dat was zonder Miguel en zijn familie gerekend. “In het begin van K3 waren we veel bij Miguel om liedjes op te nemen. Net als bij mij is zijn thuis een warm nest. Ik bleef na de opnames wat langer en mocht mee aanschuiven aan tafel. Ik ben er ook een aantal keer blijven slapen.”, legt ze uit.

In de tweede aflevering gaan de tongen echt aan het rollen. De meisjes leggen uit hoe belangrijk familie voor hen is, want “onze familie is de enige plek waar we niet Hanne, Marthe en Klaasje van K3 zijn, maar Hanne, Marthe en Klaasje van ervoor. Wij moeten altijd opletten met wat we zeggen, thuis hoeft dat niet”, aldus Marthe. Geen enkel onderwerp wordt gemeden: de gevolgen die de roem heeft op hun relatie, de roddelpers, de kritiek en de druk die het ‘K3-zijn’ met zich meebrengt.

En ook nu weer halen de K3’tjes hun zangkunsten boven. Klaasje zingt met haar drie zussen Count on Me van Bruno Mars. En Gert en Niels laten zich meeslepen in het enthousiasme van K3 en zingen samen één van hun klassiekers uit volle borst mee.

Overal K3, donderdag 28 december om 20.35 bij VTM

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: