Editie van 2020 vindt plaats in het tweede weekend van juni

Terwijl Christine and The Queens aan het meer van Beekse Bergen de zevende editie Best Kept Secret 2019 op indrukwekkende wijze afsluit, kijkt de organisatie met trots terug op deze editie van het festival. De zevende editie telde 99 namen op het affiche, samen maakt dat 287 losse muzikanten die op het podium stonden. Samen met de kleine 50 cateraars die gerechten uit alle windstreken bereidden, maakten zij er een zonnige en muzikaal diverse editie van. In 2020 wordt het Best Kept Secret festival gehouden in het tweede weekend van juni: op 12, 13 en 14 juni 2020.

Muzikale legendes
De zevende editie van Best Kept Secret kende een line-up vol muzikale legendes, van de Duitse elektronica-pioniers Kraftwerk tot het 'Cool Britannia' trio op de vrijdag met Primal Scream, Stereolab en Spiritualized. Op de vrijdag sloot Bon Iver het hoofdpodium af met een magisch optreden, en maakte de Franse zangeres Charlotte Gainsbourg veel indruk met haar synthpopshow. Op zaterdag deelde de organisatie 25.000 brillen uit voor een heel speciale 3D-show van de Duitse elektronicapioniers Kraftwerk. Ook deze zondag stonden er grote namen op het programma, zoals de grote terugkeer van Jack White's band The Raconteurs en een scherpe show van de New-Yorkse post-punkveteranen Interpol.

Opkomende artiesten
Best Kept Secret zou Best Kept Secret niet zijn als daar geen opkomende artiesten tegenover stonden. Zo maakte indieband Big Thief een flinke sprong voorwaarts na de jubelende recensies voor het nieuwe album U.F.O.F. De band kon rekenen op een volle TWO en later op de avond puilde FIVE uit voor Lizzo, bekend van haar grote hit 'Juice'. Een speciale eervolle vermelding is er voor het Nederlandse elektronische duo Amy Root, dat op Best Kept Secret afstudeerde - hun show telde mee voor hun eindexamen aan het Conservatorium van Rotterdam (ze scoorden een 9).

Vernieuwde stages
Een deel van het terrein ging op de schop deze editie. Op de zevende editie van Best Kept Secret werd het zevende podium SEVEN geïntroduceerd. Op dit drijvende podium waar een kleine driehonderd bezoekers in pasten, vonden optredens plaats van acts die muzikaal gezien het experiment niet schuwen. Ook kregen andere stages, zoals TWO, THREE en FIVE een nieuw uiterlijk.

Food-innovatie
Het vegetarische en veganistische assortiment op Best Kept Secret is dit jaar nog verder uitgebreid. Vleesconsumptie is een van de grootste bronnen van CO2-uitstoot. Vlees eten blijft op Best Kept Secret een vrije keuze, maar de organisatie gaf op het festival (meerdere) vegetarische en vegan opties bij de cateraars bovenaan de menukaart. Tevens was er een zolang-de-voorraad strekt-beleid bij iedere foodtruck: allemaal boden zij één bijzonder gerecht aan dat beperkt verkrijgbaar was.

Wisseling van de wacht
Terwijl het festival nog even doorgaat, blikt de organisatie ook alvast vooruit op de editie van 2020, die zal plaatsvinden in het tweede weekend van juni: 12, 13 en 14 juni. Mede-directeur van Friendly Fire Robert Swarts neemt dan afscheid als festivaldirecteur van Best Kept Secret om zich binnen Friendly Fire te kunnen focussen op andere projecten. Zijn opvolger is Maurits Westerik, die per 1 juli overstapt van platenlabel Beggars Group naar Friendly Fire. Westerik is geen onbekende voor Best Kept Secret: hij heeft iedere editie bezocht en er in 2016 ook met zijn band bewilder gespeeld. Westerik: “Na vijftien jaar op allerlei fronten in de muziekbusiness in de weer te zijn geweest, heb ik gemerkt dat een podium geven aan bijzondere en mooie muziek mij het meeste drijft. Met het team van Best Kept Secret is bij iedere editie weer alles mogelijk, dat voelt voor mij als de ultieme uitdaging.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over