Op maandag 4 maart 2013 namen niet alleen de collega’s van Zone Stad afscheid van Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder), maar volgden ook gemiddeld 884.704 kijkers (live +3; VVA 18-54) thuis de begrafenis van de dappere hoofdinspecteur die vermoord werd. In deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de spannende politiereeks, deden meteen 2 nieuwe dames hun intrede:

Kim Hertogs is Esther Mathijs, de nieuwe politiepartner van Tom Segers (Guy Van Sande). Natali Broods kruipt in de huid van psychiater Veerle Goderis, die een vette kluif heeft aan hoofdcommissaris Lucas (Werner De Smedt), die met zichzelf in het reine wil komen nadat hij zijn collega Tom wou laten vermoorden uit jaloezie.

In de tweede aflevering op maandag 11 maart, geven de 2 vrouwen iets meer over zichzelf prijs. Aan de kijker tenminste. Nog niet aan de andere Zone Stad-personages. En Lucas (Werner De Smedt), die komt in wel erg nauwe schoentjes te zitten wanneer Jimmy (Geroge Arrendell) zijn geheim ontdekt.

Aflevering 2: fucking clowns
Antwerpen wordt opgeschrikt door een verkrachter die het op zwarte vrouwen gemunt heeft. De man is taxichauffeur en pikt op die manier zijn slachtoffers op, om hen in een loods te misbruiken terwijl hij alles op tape vastlegt. Jimmy betrapt Lucas wanneer die de GSM wil stelen, waarop het audiofragment staat met de opdracht om Tom te vermoorden. Lucas weet met zijn wrok geen blijf en vertelt psychiater Veerle Goderis wat hij allemaal op zijn kerfstok heeft. Jimmy voelt dat er iets niet pluis is en besluit een kijkje te nemen in de GSM, niet beseffend wat hij hiermee in gang zal zetten. Ondertussen kampeert het Comité P nog altijd in de kantoren van Zone Stad. Het hele korps wordt doorgelicht en Wim Jacobs is vastberaden te achterhalen hoe de situatie daar zo is kunnen ontsporen de laatste tijd. Esther blijkt een verborgen kant te hebben, die haar collega’s nog niet gezien hebben.

Gastrollen: Ivan Pecnik (Wim Jacobs), Guido De Craene (Mark Lathouwers), Carry Goossens (Koenraad Lejeune), Marijke Pinoy (Viviane), Jan Hammenecker (Lars Sioen), Johan Van Assche (Michel Cosijns), Rune Vandenbussche (Zoë), Julia Ghysels (Asis Binyingo), Lana Spoormans (Delu Ngiaye), e.a.

Zone stad vanavond om 21.25 uur op vtm

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: