Met onze eerste festivals ondertussen achter de rug, is de zomer nu ook officieel begonnen voor Radio Guga. Nog tot eind augustus kan je in elke Vlaamse provincie Radio Guga aan het werk zien en wel hier, Summer Roadtrip 2019:

Nieuw project: STUDIO GUGA!

Afgelopen maanden heeft Guga Baúl, en bij uitbreiding de hele band, niet stilgezeten. Guga is begonnen aan een project waar hij al lang van droomde: zijn eigen nummers schrijven. Met die nummers zijn ze in de studio gekropen en dit najaar komt die eraan: de eerste studioplaat, van Studio Guga, getiteld 'ONGEHOORD!'.

Zoals vanouds zal Guga nog altijd zijn beste stem-imitaties naar boven halen, maar deze keer dus met gloednieuwe, eigen nummers. Nummers die zò typerend zijn voor de geïmiteerde artiest, alsof ze door henzelf zijn gemaakt. Vandaar ook de titel, want zelfs de geïmiteerde artiesten hebben "hun" nummer nog nooit gehoord. En zomaar in de muzikale krochten duiken van een bekende muzikant, dat hoor je eigenlijk niet te doen. Tenzij je Guga Baúl heet.

Muziekfenomeen Jean Blaute was zo enthousiast toen hij de eerste demo’s hoorde, dat hij de productie voor deze plaat meteen op zich heeft genomen. Want wie anders dan Jean weet beter hoe je de sound van elke artiest kan grijpen? Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, De Kreuners, Kommil Foo, Gorki, Clouseau,...: in de gedaante van Guga Baúl en de zijnen krijgen ze allemaal een gloednieuw nummer. Beschouw Jean dus gerust als de “vijfde Beatle” van Studio Guga.

Het full-album zal uitkomen begin november (PIAS) en daar hoort natuurlijk een tournee bij. Ondertussen is de voorverkoop begonnen, en hoe! Er is duidelijk veel nieuwsgierigheid naar het project. Bekijk de volledige speellijst op de website, of hieronder:

TOURNEE 'STUDIO GUGA - ONGEHOORD!'

Try-outs

Zaalshows

(Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.)

Meer kunnen we over dit project nog niet vertellen, dus hiermee zal je het moeten doen. Maar vanaf eind augustus kom je er alles over te weten. Geniet dus van de zomer, pik een concertje van Radio Guga mee, en tot over enkele weken!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over