Terwijl iedereen geniet van de warmte, zoeken wij de koelte op in de Rode zaal van het Fakkelteater. De tropische temperaturen maken plaats voor een tropisch feestje in "seventies chic - style". Foute hemden, bloemige kleedjes en zonnebrillen fleuren de foyer helemaal op. De rode loper wordt gevuld met BV's die gerust even halt willen houden bij de palmboompjes. Een typische rieten bar staat klaar en is gevuld met talrijke frisse cocktails. We hebben hier echt een tropisch eiland gevoel, zalig toch met zo'n weer?

Maar we zijn natuurlijk niet alleen maar gekomen om te feesten in deze zomerse bar. Na vele uitverkochte zalen in het EWT in Deurne, wordt "Zo mooi, zo blond" hernomen in het Fakkelteater. De musical voert ons terug naar Blankenberge, anno 1976. Een hittegolf verwamt camping Bonanza en zijn tijdelijke bewoners, vooral dan de jongere generatie... Sylvain (Mathias Daneels), de nogal speciale campinguitbater, kondigt over zijn radio aan dat de hittegolf nog enkele dagen kan duren. Voor hem is dat niet erg want hoe beter weer, hoe meer volk op de camping. Zijn vaste klanten Jeanine (Ann de Winne) en haar dochter Linda (Daphne Paelinck) zijn zoals elk jaar weer van de partij. Jeanine is er dit jaar voor het eerst zonder haar man, ondertussen ex-man, en dat vindt Sylvain alles behalve erg. Jeanine is zelf een beetje bitter en dat betert er zeker niet op als ze haar nieuwe buren ontmoet. Josée (Anne Mie Gils) en Swa (Door van Boeckel) zijn voor het eerst op de camping.

Normaal gaan ze elk jaar naar Torremolinos in Spanje, maar de mosselen zijn Swa vorig jaar niet zo bevallen, dus vertrouwt hij enkel de Belgische nog. Josée mist Spanje en al helemaal wanneer ze haar buurvrouw ontmoet. Tot overmaat van ramp blijkt hun dochter Sandra (Dorothy Wuyts) nog goed op te schieten met de rebelse Linda. Linda leert Sandra het leven op de camping kennen en stelt haar voor aan haar vrienden Dave (Thomas van Goethem) en Maurice (Reuben de Boel). Daar krijgt ze al snel spijt van als blijkt dat Dave een oogje heeft op Sandra. Linda zag zelf Dave wel zitten en probeert er dan ook uit alle macht een stokje voor te steken. Ook de iets wat sullige Maurice voelt wel iets voor de mooie Sandra. Een jaloerse Linda houdt haar rivale dicht bij haar in de buurt en zo lijkt het wel of ze "beste vriendinnen" zijn.

Josée en Swa zijn zot van Nicole en Hugo en die treden dit jaar op in het Witte Paard. Josée is op slag Torremolinos vergeten en loopt al op wolkjes van Hugo. De avond dat ze optreden gaat toevallig ook Jeanine uit, tijd dus voor een dik feestje voor de jeugd! Linda laat Sylvain stiekem met bier opdraven en al snel vloeit de drank iets te vlot binnen. De drank maakt mensen wat losser en dus ook Sandra en Dave. De volgende morgen is Sandra ongerust omdat ze niet zo veilig zijn geweest. Linda en Sandra besluiten Sylvain om hulp te vragen om een goede "poezendokter" te vinden. Toevallig is zijn tweelingbroer daarin gespecialliseerd. Ze bellen hem op en mogen beiden een staaltje binnen te bregen. Na bang afwachten krijgt Sandra het 'goede' nieuws dat ze zwanger is.

Linda heeft hier wel haar pleziertje in en plaagt haar er dan ook constant mee. Dave die nog studeert ziet het helemaal niet zitten om vader te worden. Betekent dit dan het einde van Sandra en Dave? Swa en Josée zijn alvast niet blij met het heugelijke nieuws dat hun dochter in positie is. Swa wilt dan ook dat zijn dochter met de vader trouwt, al weet hij nog niet wie het is. Gezien Dave niet echt geïnteresseerd is in het vaderschap, bedenkt Linda het plan om Maurice wijs te maken dat hij de vader wordt. Maurice loopt op wolkjes en wilt direct met Sandra trouwen. Sandra gaat er niet tegen in om haar ouders gunstig te stemmen, maar is dat wel wat ze echt wilt? Het plannen van de trouw gaat door en de ouders ontmoeten elkaar. Maar dan schrikt camping Bonanza op van groot nieuws en lijkt alles te veranderen. Wil je weten wat het grote nieuws is? Wil je weten hoe het afloopt? Trouwen Sandra en Maurice? Krijgt Linda dan toch eindelijk haar Dave? Allemaal vragen waar je mee zult blijven zitten als je niet zelf even een kijkje gaat nemen.

Het stuk werd perfect aangevuld met allemaal Vlaamse klassiekers uit de jaren '70. De grootste hits van toen werden met gemak door de cast gezongen en kwamen altijd op het juiste moment. Het maakte van het stuk een groter geheel en bracht veel ambiance in de zaal. Diegene die nog het meest van al voor de ambiance zorgde was Sylvain. Hij kwam al voor het stuk even op om de mensen 'op te warmen', gezien er voor het moment ook een hittegolf heerst was dit eigenlijk niet meer nodig, maar het was uitermate amusant. Het publiek had al goed gelachen en het stuk was nog niet eens begonnen. Sylvain had niet enkel de rol van campinguitbater, maar ook de opdracht om het publiek te dirigeren. Hij gaf aan wanneer we luidkeels moesten meezingen, zwaaien of klappen. Zo gezegd, zo gedaan... Iedereen deed zijn best om uit volle borst mee te zingen, ondanks de warmte. Het was een leuke vrolijke boel en paste perfect op een zomerse avond, het was de ideale ontspanning. Als je zin hebt in een avondje ambiance ga dan zeker eens een kijkje nemen. Vergeet je stem en je goed humeur dan vooral niet! Leer misschien alvast de refreintjes van hits zoals "Zo mooi, zo blond en zo alleen", "Dag vreemde man", "De roos", "Zomersproetjes" en nog vele andere.

Het stuk speelt nog tot en met 19 juni 2015 in het Fakkelteater. De cast en de regisseur Frank de Kaey zijn alvast klaar voor je een warme avond te geven. Van ons krijgen ze alvast een dikke pluim voor hun knappe prestatie!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: