Peter Minnebo

Op zondag 12 augustus verzamelde de Vlaamse muziekwereld in Blankenberge voor de 44ste editie van Radio 2 Zomerhit. Bart Peeters verwelkomde een pak artiesten voor een spetterende show, die live op Radio 2 en Eén werd uitgezonden. Naast de Radio 2 Zomerhit, werden er ook nog drie muziektrofeeën uitgereikt, namelijk voor beste doorbraak, beste solo-artiest en beste groep. De artiesten passeerden eerst nog een vuurpeleton van de Vlaamse pers, terwijl de laatste repetities werden afgerond.

Bart Peeters opende gezeten in een strandstoel het livegebeuren met de voetjes in het zand, vergezeld van de sympathieke Niels Destadsbader, winnaar van vorige editie. De niet genomineerde K 3 meiden mochten de spits afbijten met een opwarmertje, een medley die het jonge en oudere publiek al gretig deed meezwaaien. Of ze zenuwachtig waren? “Helemaal niet, we zijn zenuwachtig in plaats van onze collega-artiesten.”aldus Klaasje.

Regi featuring Jake Reece, leverde muzikaal vuurwerk met 'Ellie', een nummer naar zijn 5 jarige dochter genaamd, dewelke spontaan dartelend op het podium mocht dansen, een levend videoclipje. Daarna streek een nachtegaal met een 30 jarige carrière neer in de branding, Dana Winner met ‘Als je zingt’.

Slons Dievanons feat. Jack Parow rapten erop los, ze verstonden elkaar, want Antwaarps en Zuidafrikaans ,is er een verschil ,als het op ambiance aankomt, in taal of op het podium. Een bangelijk nummer ‘De Zon’, terwijl het begint te druppelen in Blankenberge. Slons ging op de Rode Loper direct akkoord om Zomerhit 2019 naar het strand van Sint Anneke te halen. Haar outfit had ze toch maar op tijd uit de kast genomen die morgen, om met Jack goed voor de dag te komen.

Wanneer de Queen van Zomerhit Belle Perez de heupshake aanvatte, mag de dijk afgebroken worden, aldus Bart Peeters.

Emma Bale , gehuld in zwart bikinitopje en halfbedekte schouders, is de popster in wording, muziek was voor haar een therapie, maar nu topentertainment en zelfverzekerde moves van de bovenste plank. Emma zet haar joker in met het sterk vocale 'Cut Loose'.

Niels Destadsbader nam de camera, het podium en publiek in met de K’s Choice cover ‘Verover mij’. De gedoodverfde kandidaat voor de overwinning? Het buitengewone enthoesiasme van het publiek was misschien een voorteken. Sarah en Gert Bettens zagen in ieder geval met de nodige fierheid dat het goed was!

Gene Thomas deed gedachten verdwalen naar La douce France met Soleil Soleil. “Zomerhit brengt een fantastisch gevoel teweeg, het brengt veel mensen in beweging”, aldus Gene. “Mijn agenda zit overvol, dus momenteel geen tijd om een album op te nemen. Alle ideeën neem ik wel op op een dictafoon. Ook een nieuw duo Nicole & Hugo met vrouw Kristel ziet er niet in! (lacht)”

Hooverphonic trok het niveau op naar internationale hoogten met het nummer ‘Romantic’,de 17 jarige Luka Cruysberghs imponeert. Alex Callier verjongde zijn zangeres, alsook zijn kapsel. Hooverphonic broedt op een nieuwe single en album de komende maanden.

Natalia was zeer recent nog een hit op Instagram(Barbados Carnaval) ,maar brengt nu het zwoele Barbados ritme al mee naar de Belgische podia. De outfit en pluimen heeft ze thuis gelaten, want “ Is het Belgische publiek hier wel klaar voor?”, laat ze onze reporter ontvallen op de Rode Loper. Een tweede natuur komt naar boven met het opzwepende ‘Hear that sound’. Natalia is alleszins opgeladen voor andere muzikale horizonten, The Voice en een theatertoer met Jef Neve.

K3 mocht openen en afsluiten met de magische woorden: “De radio 2 Zomerhit 2018 is…..’ Verover Mij’ van Niels Destadsbader. Hij heeft het (weer) veroverd! En verdiend!

  • Beste solo-artiest: Niels Destadsbader
  • Beste groep: K’s Choice
  • Beste doorbraak: Karen Damen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over