La Truite Magique - het gloednieuwe, kleinschalige zomerfestival dat plaatsvindt in een betoverende vallei in de Ardennen - heeft een aantal nieuwe bands aan zijn affiche toegevoegd. Het gaat om Bed Rugs, Birth of Joy, Joana Serrat, ID!OTS en The Epstein. Binnenkort worden opnieuw namen bekendgemaakt. La Truite Magique vindt plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus 2014, in Tavigny, vlakbij Houffalize. De exacte locatie vind je op de website.

Eclectische line-up.

Eerder had La Truite Magique al Marble Sounds, Town of Saints, Mozes and the Firstborn, Pretty Lightning en Yuko vastgelegd. Het festival kiest - geheel in lijn met zijn sprookjesachtige locatie - voor een fantasierijke en eclectische line-up. "We willen onze bezoekers laten kennismaken met de nieuwe lichting topbands in tal van verschillende genres", zeggen organisatoren Bob Muileboom en Henja Govers. Ook in de bossen rondom de festivalvallei zullen verrassende pop-up-concerten plaatsvinden.

Unieke beleving.

Headliner van België's jongste zomerfestival is de adembenemende vallei waarin de concerten zullen plaatsvinden. La Truite Magique koppelt een avontuurlijke programmatie aan een magische locatie en beleving. De vallei wordt met kleurrijke lampenkappen, prachtige tenten en allerlei andere vormen van visuele stemmingmakerij gedecoreerd en er worden louter de beste lokale gerechten en dranken geserveerd. La Truite Magique is  een feest voor àlle zintuigen.

Kamperen op de festivalvallei.

Wie dat wil, kan op de unieke festivalvallei van La Truite Magique kamperen. Al zijn er wel uitsluitend tweedaagse campingtickets beschikbaar. "Als er ook op zaterdag mensen binnenstromen die hun tent nog moeten opzetten, wordt de flow van het festival verstoord", zegt Bob Muileboom. "Vergelijk het met een feest dat lekker aan de gang is: dat wil je ook niet voortdurend onderbreken om een hoop nieuw volk te verwelkomen."

De nieuwe bands.

Bed Rugs is Belgische psychedelische rock at its finest. De band staat dit najaar op het befaamde Liverpool Psych Fest en maakt zowel catchy indiepop als nummers met een zweverige jaren 60 sound.

Birth of Joy grossiert in ouderwetse rock 'n' roll en is op dit eigenste moment Europa aan het veroveren met hun knalplaat 'Prisoner' en hun ijzersterke liveshow. Voor ze naar La Truite Magique komen, gaan ze al even warmdraaien op o.m. Pinkpop en Zwarte Cross.

Joana Serrat is een Catalaanse met een voorliefde voor Amerikaanse folk. Samen met haar zevenkoppige band brengt ze de frisse, soms melancholische nummers van haar recente plaat 'Dear Great Canyon'.

ID!OTS staat voor stevige spierballenrock à la Evil Superstars, dEUS en Millionaire. De groep bestaat voor de helft uit de cultgroep Ugly Papas en weigert zichzelf au serieux te nemen.

The Epstein is een alternatieve country band uit het Engelse Oxford. Goed hoorbare invloeden zijn The Decemberists en Calexico. De band schopte het tot 'Editor's Choice' in Rolling Stone magazine en speelde al op Glastonbury.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
La Truite Magique
Datum: 
- Vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus 2014
Locatie: 
Tavigny, Houffalize (B)

Reservatie:

Meer over