Steve Aoki, Goose, Tourist LeMC, White Lies, Crystal Fighters, Absynthe Minded en Tamino!

Steve Aoki, White Lies, Goose, Tourist LeMC, Crystal Fighters, Absynthe Minded en Tamino zijn toegevoegd aan de affiche van de 27ste editie van Crammerock. White Lies, Tourist LeMC en Crystal Fighters blonken dit weekend uit op Rock Werchter en spelen nog één keer in ons land deze zomer; op Crammerock. Eerder was al bekend dat ook o.a. Bloc Party, Flogging Molly, Paul Weller en Disciples van de partij zullen zijn. Het festival vindt plaats op vrijdag 1 en zaterdag 2 september in Stekene. De ticketverkoop start vandaag. Er op tijd bij zijn is de boodschap, want de afgelopen zes edities waren telkens volledig uitverkocht. Meer namen volgen later. Alle info op crammerock.be.

Festivalgangers kennen Steve Aoki als de langharige dj die taarten in je gezicht keilt en over je hoofd vaart met een rubberbootje. De Japanse Amerikaan staat garant voor een maf visueel spektakel en feest waarbij je de sterren van de hemel danst. Dat doet hij elke zomer op Tomorrowland, eerder al op Rock Werchter, en deze zomer op Crammerock. Op 21 juli verschijnt zijn nieuwe album ‘My Colony’.

De Britse indie post-punkband White Lies releaste tot dusver vier albums en heeft met 'To Lose My Life', ‘Bigger Than Us’, ‘Death’ en ‘Fairwell To The Fairground’ enkele onverwoestbare klassiekers in de aanbieding die live steevast voor vuurwerk zorgen.

Ook Goose schreef sinds de release van hun eerste album 'Bring It On' een heleboel klassiekers bij elkaar. Het Kortrijkse electrorockviertal bundelt 'Words', 'Synrise', 'Can't Stop Me Now', 'Call Me' en 'What You Need' tot een verpletterende licht- en decibelstorm van beats, gitaren en synths.

De concerten van Crystal Fighters zijn intens te noemen. De Britse electro(pop)groep brak door met de single ‘Plage’ en serveert kleurrijke en opzwepende dansmuziek waarbij levensvreugde en positieve vibes de boventoon voeren.

Tourist LeMC vermengt de ziel van oude volkszangers met moderne klanken als hiphop en reggae. Met succes. De stadstroubadour van de 21ste eeuw spreekt iedereen aan. Zijn nummer 'Horizon' groeide in de dagen na de aanslagen in Zaventem uit tot een volkslied vol hoop. < aanvullen met quote van Werchter >

Deze vijf kleppers worden op onze affiche vergezeld door Absynthe Minded en Tamino. Met ‘The Execution’ weet de band rond Bert Ostyn zich opnieuw te manifesteren op alle radiozenders. En de carrière van Nieuwe Lichting-revelatie Tamino neemt sinds kort een hoge vlucht dankzij de veel gedraaide songs ‘Habibi’ en ‘Cigar’. De jonge Antwerpse singer-songwriter met Egyptische roots mocht onlangs ook rekenen op uitgebreide lof van de Britse krant The Independent.

Bloc Party, Flogging Molly, Paul Weller, Disciples, The Sore Losers, Warhaus, Hoodie Allen, Kraantje Pappie, Roméo Elvis x Le Motel en Zak Abel werden eerder al bevestigd voor het festival.

Tickets

Een weekendticket voor het festival kost 55 euro. Voor een dagticket betaal je 35 euro. Kamperen kan vanaf 14 euro. De online ticketverkoop start vandaag om 13 uur via crammerock.be. Laat je niet verrassen: het festival was de voorbije zes jaar op voorhand uitverkocht.

Ook dit jaar is er een ruim aanbod van campingpackages (kant-en-klare tenten, luchtbedden, stoelen, slaapzakken…) in samenwerking met FestiTent. Onze bezoekers kunnen op voorhand een kampeertent boeken, hun plaats op de camping garanderen en het festivalweekend zonder zorgen beginnen. Meer info over deze packages via festitent.com.

Crammerock is een tweedaags, complexloos muziekfestival tijdens het eerste weekend van september in Stekene, tussen Antwerpen en Gent. Jaarlijks passeren meer dan vijftig bands op de drie podia, die garant staan voor non-stop muziek uit alle genres. Dankzij een uitmuntend collectief aan vrijwilligers weet het festival zich te onderscheiden met lage ticketprijzen en een opvallend ongedwongen sfeer. De vorige editie klokte het festival af op meer dan 32.000 bezoekers. Door zijn impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken won het festival al verschillende awards.

Meer over Crammerock op crammerock.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: