Zoals beloofd, zeven nieuwe namen op Boomtown 2019! Voor de concerten in de Opera koop je HIER je tickets. De concerten op de Kouter zijn helemaal gratis en voor niets!

Marble Sounds & Isbells - Opera - 27 juli

Op 27 juli toveren we de Gentse opera om in een melancholisch sprookjesbos, bewoond door twee van onze mooiste indie- en postrockdiertjes. Met The Advice To Travel Light bracht Marble Sounds eind 2018 een vierde album uit met ongepolijste popnummers. Ingetogen melancholie is inmiddels het handelskenmerk van het vijftal en ergens in de buurt van dezelfde bron vertoeft ook Isbells, het gezelschap rond Gaëtan Vandewoude. Sosei, eveneens hun vierde album, zag dit voorjaar het levenslicht. Het is een verzameling verhalen over verdriet en hoop, over leven en dood, met gedichten van een 9e eeuwse japanse priester als inspiratiebron. Tickets via deze link.

Lady Linn & Her Magnificent Bigband - Opera - 23 juli

Lien De Greef, de Gentse godmother voor alles wat jazzt en swingt krijgt versterking! Geen ‘magnificent seven’ maar wel liefst zeventien fantastische muzikanten ondersteunen haar repertoire met bigbandnummers uit de jaren 20, 30, 40 en 50. Ze verkocht in November moeiteloos haar releaseconcert van haar laatste plaat Loneliness in de Handelsbeurs uit en sloot zopas een theatertour af te velde in Vlaanderen. Haar nieuwste single ‘Afraid To Lose You’, een duet met Jonathan Jeremiah, is niet uit de ether weg te krijgen. We kunnen zo nog even doorgaan met argumenten waarom je dit dit concert op 23 juli in de Opera absoluut niet mag missen! Tickets via deze link.

STIKSTOF - Kouter - 23 juli

“Stikstof ontleedt maatschappij sneller dan Gentse politiek” kopten de kranten na de verpletterende passage van het viertal op de vorige editie van Boomtown. Wie een beetje op de hoogte is van de dingen des levens in het hiphopdorp, weet dat er vanuit de onderbuik van Brussel een generatie politiek analisten op het podium is gekropen: vlijmscherp maar nooit gratuit, keihard maar altijd met gevoel. 2018 was het jaar vanSTIKSTOF met de release van OVERLAST, een instant klassieker, en een resem podia die eraan moesten geloven. In 2019 wordt het offensief vanuit Brussel ongenadig verder gezet en schoppen Zwangere Guy, Jazz, Astrofisiks en Deejay Vega in juli de Kouter een geweten.

Clement Peerens Explosition - Kouter - 24 juli

Are you ready for den dikke Lu? Absoluut! Clement Peerens is terug van nooit weggeweest! Hun ruige gitaarrock over de harde realiteit van het leven in ‘t Stad is ondertussen zowat erkend erfgoed. En geef toe, wie herkent zich niet in de frustratie over het niet vinden van een boormachien of de onverdoken liefde voor de dijk in Blankenberge? CPeX belooft hun legendarische hits te spelen, maar ook wat nieuwer werk. Geen kassei zal nog rustig blijven liggen bij hun geïnspireerde beukwerk, met aan de basis de hemelbestormende bassist Aertbeliën Sylvain en aan de drums de mysterieuze Lady Dave, die met haar fijne handjes drumstokken geselt tot ze om genade smeken.

Ertebrekers - Kouter - 25 juli

Mellow, funky, laidback en een sappige West-Vlaamse tongval... Ra ra ra, over wie hebben we het? Ze zijn zonder twijfel uniek in het universum en ze hebben ons hart gestolen… om het daarna keer op keer te breken. Ertebrekers stelden begin maart de opvolger van hun debuutplaat Otel voor aan een overvolle AB. Crème bevat opnieuw een portie zonnige en catchy oorwurmen die de zon tevoorschijn toveren zodra ze op de radio passeren. Leg alvast een voorraad zonnecrème aan voor uzelf en Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey Bearelle op de Kouter in Gent deze zomer!

Warhola - Kouter - 27 juli

Warhola is het project van Oliver Symonsdie we kennen van Bazart. Traag maar zeker verleid hij ons met zijn fluwelen falsetto en zwoele electronica. Na een gouden pluim op Humo’s Rock Rally in 2014 en een eerste EP ‘AURA’ in 2016, komt er druppelsgewijs nieuw werk naar buiten dat binnenkort verschijnt als nieuwe EP, ‘Young Loving’. Daarop horen en zien we opwindende nummers met bijhorende videoclips over liefde, verlangen, sportkarren en lebberende mensen. Als dat niet voldoende is om alle singles uit Gent en omstreken te verzamelen op de Kouter deze zomer, dan weten wij het ook niet meer.

Meer, veel meer, namen binnenkort op www.boomtown.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boomtown
Datum: 
23 - 27 juli 2019
Locatie: 
Kouter, Gent

Reservatie:

Meer over