Vanaf zondag 8 december trapt Marcel Vanthilt een nieuw seizoen af van de quiz Het perfecte koppel op Eén. Zeven weken lang leidt Marcel als een volleerde ceremoniemeester deze ultieme relatietest in goede banen, met als inzet tienduizend euro. Het koppel wordt 48 uur voor de opname gescheiden door Cath Luyten, om elkaar pas aan het einde van Het perfecte koppel weer terug te zien.

De sympathieke Els die haar spinnenfobie overwint voor haar man Bart. De jonge Chloé die gek wordt wanneer Linda Mertens, de favoriete onenightstand van haar vriend Yves, de studio binnenwandelt. De zestigjarige Marcel die leert zwemmen omdat zijn Rita het zo graag wil. En Barbara die uit het niets haar vriendin Saar ten huwelijk vraagt. Dat waren enkele topmomenten uit de eerste reeks van Het perfecte koppel.

Ook tijdens het tweede seizoen dat op zondag 8 december van start gaat, zullen de vonken van het scherm spatten. Onder meer twee tortelduiven die elkaar leren kennen hebben op Facebook, twee vrolijke oldtimers die binnenkort vijftig jaar getrouwd zijn en een samengesteld gezin met een pasgeboren baby proberen in woord en daad te bewijzen dat zij het perfecte koppel vormen.

Van scheiding naar de perfecte kus

Net als tijdens het eerste seizoen start Het perfecte koppel 48 uur voor de uitzending begint. Het koppel wordt van elkaar gescheiden en naar twee geheime locaties gebracht. Cath Luyten is de vaste scheidingsdame met dienst. Omdat Cath tijdens de reeks zelf even met vakantie is, zal Tatyana Beloy haar met veel enthousiasme twee keer vervangen.

Twee dagen lang hebben beide partners geen enkel contact met elkaar. Tijdens dat isolement krijgen zowel de man als de vrouw opdrachten die ze in het programma moeten uitvoeren. Na twee dagen worden de man en vrouw apart naar de studio gebracht. Daar wachten hun familie, vrienden, collega’s en Marcel Vanthilt. En ook daar blijven ze van elkaar gescheiden. Ze mogen in dezelfde zetel plaatsnemen, vlakbij elkaar, maar ze krijgen elkaar niet te zien. Doorheen hun zetel loopt een houten scheidingswand. En dat blijft zo, vijf quizrondes lang.

Tijdens die quizrondes worden de partners uitgedaagd op alle terreinen van hun relatie: hun liefde voor elkaar, hun kennis over elkaar en hun verlangen naar elkaar. Man en vrouw moeten bewijzen dat ze elkaar door en door kennen. Dat ze alles voor elkaar overhebben en dat ze zich de voorbije 48 uren goed voorbereid hebben. Hoe beter ze het doen, hoe meer geld ze winnen: in elke ronde is duizend euro te verdienen.

Nieuw dit jaar is Het Schoonmoederalarm. Een relatie is pas helemaal perfect als je goed overeenkomt met je schoonmoeder. En daarom spelen de koppels elke week het schoonmoederspel. Eén van beide partners krijgt een minuut de tijd om te bewijzen dat hij perfect matcht met zijn schoonmoeder. Als dat lukt, wint hij een bonus van 500 euro.

Pas helemaal aan het einde van het programma wordt het koppel herenigd. Voor het eerst in 48 uur zien ze elkaar terug. Maar voor ze elkaar in de armen mogen vallen, wacht hen de ultieme uitdaging: in een heel bijzonder finalespel moeten ze elkaar een perfect getimede kus geven op de tonen van hun favoriete liefdeslied. De perfecte kus. Als dat lukt, verdubbelen ze hun verzamelde geldbedrag. Als dat niet lukt, wordt het bedrag gehalveerd.

Het perfecte koppel: op zondag om 20.30 u. vanaf 8 december op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: