Op dinsdag 9 december 2014 gaat Anderlecht op zoek naar een prestigieuze overwinning. Na de mooie 2-0 tegen Galatasaray heeft het elftal in Dortmund nog één en ander recht te zetten. In de heenmatch werd RSCA op de grasmat met 0-3 afgemaakt door de efficiënte en sterke Duitsers. Kunnen ze op de zesde speeldag revanche nemen?

Tom Coninx, sportcommentator bij 2BE: “Het wordt geen gemakkelijk opdracht voor Anderlecht, maar de jonge spelers zullen zich willen tonen in Duitsland. Die heenwedstrijd was een domper. Daarom staat er nu veel meer op het spel dan die 1 miljoen euro die de club kan winnen, zeker tegen zo’n ploeg als Dortmund in een fantastisch stadion. Benieuwd ook hoe de “Gelbe Wand” achter het doel zal reageren. Indrukwekkend, die supportersschare van Borussia”.

RSCA zal top moeten zijn, maar een overwinning is niet uitgesloten. Terwijl Anderlecht steeds beter werd in de Champions League, gaat het bij Borussia Dortmund steeds moeizamer. Bij Arsenal kregen ze 2-0 om de oren en in de Bundesliga staan ze op een nooit geziene laatste plaats.

Tom Soetaers, commentator bij 2BE: “Eigenlijk is het ongelooflijk dat zo’n club op die plaats staat. Maar het probleem is duidelijk wanneer je de statistieken bekijkt: uit 222 doelkansen in de Bundesliga dit seizoen, kon Borussia nog maar 14 doelpunten maken.”

Trainer Jürgen Klopp staat zwaar onder druk. “Iedereen in Duitsland beseft dat de Dortmund-directie tijdens de winterstop zal ingrijpen. Nieuw bloed is nodig. Was de Borussia Dortmund-trainer in de heenwedstrijd niet erg lovend over Praet en Tielemans?”, vraagt Peter Denruyter, Head of Sports bij 2BE zich af.

Buiten Borussia Dortmund – RSCA Anderlecht, speelt Arsenal tegen Galatasaray. Daarnaast besteedt 2BE extra aandacht aan Liverpool – FC Basel, een rechtsreeks duel voor de kwalificatie, en volgt het ook de beslissende wedstrijd tussen onze Belgen in AS Monaco – FC Zenit.

Tom Coninx heeft UCL-kenners Aad De Mos en Patrick Vervoort te gast. Jan Dewijngaert en Tom Soetaers zorgen voor de verslaggeving en Hilde Van Malderen strikt de spelers voor interviews langs de zijlijn.

Borussia Dortmund – Rsc Anderlecht zesde speeldag in groepsfase van de Uefa Champions league dinsdag 9 december 2014 om 20.20, live bij 2BE en op 2be.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: