Een geweldige live band, professionele dansers, een afgeladen vol Kuipke in Gent en zes stralende talenten: The Voice Kids is helemaal klaar voor de grote finale op vrijdag 24 oktober 2014. Juliette, Jens, Alessia, Fiona, Otice en Mentissa gaan nog één keer all the way om hun coaches en het publiek te overtuigen van hun zangkwaliteiten. Wie wordt de jongere broer of zus van The Voice van Vlaanderen en gaat naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en de mogelijkheid om een single op te nemen?

In de grote finale van The Voice Kids zijn nog twee talenten per team over. Nadat ze de show samen feestelijk hebben ingezet op Happy van Pharrell Williams, zingen de finalisten vrijdag één nieuw solonummer én een groepssong die de coach samen met zijn twee kanshebbers brengt. Nadat iedere kandidaat twee keer heeft opgetreden, kiest de coach wie van zijn twee teamleden doorgaat en nog altijd kans maakt op de overwinning. De drie resterende topfinalisten brengen vervolgens nog één nieuw nummer, waarna het publiek in de zaal een winnaar kiest. 250 toeschouwers die klein Vlaanderen voorstellen en de kijker thuis vertegenwoordigen, zullen in eer en geweten bepalen wie de allereerste overwinning van The Voice Kids op zijn of haar palmares mag schrijven.

Coach Regi is er alvast rotsvast van overtuigd dat hij twee potentiële sterren in zijn team heeft zitten. “Fiona heeft die mooie country-snik, dat is echt een grote troef. En Alessia heeft volgens mij de zuiverste stem over heel The Voice Kids heen. Kies daar maar eens tussen he…”, aldus de fiere coach. Om hun groepsnummer When Love Takes Over van David Guetta in te oefenen, neemt Regi de dames mee naar zijn studio, waar ze de smaak helemaal te pakken krijgen. Na de groepssong mag Alessia (13, Opglabbeek) haar coach laten zien dat ze ook ‘ballen aan haar lijf heeft’. Dat doet ze op Girl van Anouk. Fiona (13, Sint-Baafs-Vijve) gaat met Son Of A Preacher Man van Dusty Springfield een heel andere toer op. Wie kan haar coach het meest overtuigen en wordt topfinalist van team Regi?

Coach Sean Dhondt rekent op zijn poulains Juliette (9, Reet) en Jens (13, Hoogstraten) om de eer van zijn team te verdedigen. “Mijn geloof is heel groot in hen allebei. Juliette heeft die schattige, nog heel jonge innemendheid. Dat hese stemgeluid, maar toch een breed bereik. En Jens, die gewoon iedereen omverblaast. Ik ben er zeker van dat één van hen de winnaar wordt van The Voice Kids”, vertelt Sean. Voor zijn teamsong kiest hij voor een mash-up van Let It Be van The Beatles en Survivor van Destiny’s Child. Juliette, de benjamin van The Voice Kids, brengt vervolgens een ingetogen klassieker van Nirvana: Smells Like Teen Spirit, in een versie van Tori Amos. Jens zingt in de finale in het bijzonder voor zijn papa en brengt met Every Little Thing She Does Is Magic van The Police één van diens lievelingsnummers.

Dat de winnaar sowieso in haar team zit, staat voor coach Natalia al van meet af aan vast. Ze heeft dan ook een rotsvast vertrouwen in haar twee finalisten Otice (12, Oostende) en Mentissa (14, Denderleeuw). Na een knaller van een groepsnummer – Fame van Irene Cara – stuurt Natalia haar pupillen alleen het podium op. Otice, die voor The Voice Kids geen enkele muzikale scholing had en nog nooit op een podium stond, treedt vrijdag op voor 3.000 aanwezigen en brengt het innemende True Colors van Cindy Lauper. Voor Mentissa mag het er wat uitbundiger aan toegaan. Zij haalt alles uit de kast op I’ve Got The Music In Mee van The Kiki Dee Band. En dan is het aan coach Natalia om haar topfinalist aan te duiden…

Nadat de drie topfinalisten de coaches en het publiek nog één keer hebben weggeblazen, breekt het moment van de waarheid aan. Wie gaat aan de haal met een studiebeurs van 10.000 euro? Wie mag een eigen single opnemen? Wie maakt van zijn coach de winnende coach? Kortom: wie gaat naar huis met de titel van The Voice Kids.

De volledige aflevering van The Voice Kids kan na uitzending 36 uur lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over