De European Film Academy en EFA Productions kondigen met trots de zes nieuwe films van het tweede deel van de EFA Feature Film - selectie aan.

Omwille van COVID-19 en andere gerelateerde beperkingen, werd de EFA Feature Film - selectie in twee delen aangekondigd. 32 films werden reeds in augustus kenbaar gemaakt. Samen met de zes films, die vandaag bekend gemaakt worden, is de lijst nu volledig. De 38 films uit deel 1 en 2 vormen samen de lijst met langspeelfilms die in aanmerking komen voor een nominatie voor de European Film Awards 2020. De films werden geselecteerd door een commissie bestaande uit de EFA - Raad van Bestuur en volgende experten nl. Giorgio Gosetti (Festivalprogrammator /Italië), Kathrin Kohlstedde (Festival programmator / Duitsland), Paz Lazaro (Festival programmator Spanje), Mary Nazari (Filmdistributeur /Rusland), Edvinas Pukšta (Festival programmator Letland) en Agathe Valentin (Sales agent/Frankrijk).

In de komende weken zullen meer dan 3800 leden van de European Film Academy uit deze 38 geselecteerde films stemmen wie de genomineerden worden in de categorieën Europese Film, Regisseur, Acteur, Actrice en Scenarist. Op 7 november 2020 worden de nominaties tijdens het Europese Filmfestival van Sevilla onthuld. Een achtdelige jury beslist wie met een award naar huis kan in de categorieën European Cinematography, Editing, Production Design, Costume Design, Make-up & Hair, Original Score, Sound and Visual Effects.

De 33ste editie van de European Film Awards met de uitreiking van de winnaars vindt plaats op 12 december 2020. Voor meer informatie over de films en de volledige lijst van de Award categoriën : www.europeanfilmawards.eu

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over