Bijna 600.000 kijkers – goed voor 32% marktaandeel (VVA18-54, live +2) – volgden vorige week de spannende achtervolgingen van De Luchtpolitie. Ook in aflevering 3 zitten zij op de eerste rij wanneer de piloten worden opgeroepen om te assisteren bij een helse achtervolging op de A12. Wanneer de voortvluchtigen het uiteindelijk op een lopen zetten, scant de luchtpolitie het beboste gebied met een infraroodcamera. Eén verdachte wordt meteen omsingeld, maar een tweede man houdt zich schuil in de tuin van een villa. Zelfs metershoog in de top van een boom ontsnapt hij niet aan het oog van de helikopter.

Het is niet de eerste keer dat we dit meemaken”, aldus TFO Camera Operator Ronny. “Bomen zijn heel populair bij mensen die op de vlucht slaan, net zoals een kippenhok bijvoorbeeld. Er zijn er ook die heel ludiek in een bushokje gaan zitten en hopen dat je ze niet gezien hebt. Er gebeuren wel meer van die fratsen, maar daar laten wij ons niet aan vangen.”©© vtm

De helikopters vliegen ook uit voor de jacht op een dievenbende die zich op de E17 zou begeven. Het gaat om een georganiseerde bende, waar de politie al langer naar op zoek is. De grondpolitie en het team in de lucht zetten de achtervolging van de wagen in. Wanneer de dieven beseffen dat ze op de hielen worden gezeten, slaan ze op de vlucht. Tot ze plots stoppen aan een maïsveld en wegvluchten. Het begin van een echt kat-en-muisspel.

Piloten Gerry en Peter geven ook een unieke inkijk in de opleiding om TFO – Tactical Flight Operator – te worden. TFO’s in spe Mario en Bert volgen een opleiding van 6 maanden en moeten tijdens een examenvlucht in de Ardennen hun weg zien te vinden met een stafkaart. De piloten vliegen vaak heel laag bij de grond en boomtoppen, dus het gevaar is nooit ver weg.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over