met Het Zesde Metaal, Ertebrekers, Les Truttes, Brihang, Maarten Vancoillie en Westflag!

Voor het vierde jaar op rij is Festival Aan Zee een GRATIS festival! Op zaterdag 29 en zondag 30 april 2017 vormen het strand en de zeedijk van De Panne opnieuw het decor voor een bruisend en muzikaal lentefestival. Festival Aan Zee is dé opener van het festivalseizoen! We hadden 2 weken geleden reeds Natalia aangekondigd als headliner op zondag en vandaag kunnen we maar liefst zes nieuwe namen bekend maken voor het zaterdagprogramma.

Het vierde album ‘Calais’ van Het Zesde Metaal is een echte groepsplaat geworden, waarbij duidelijk hoorbaar is dat de band ondertussen heel wat kilometers op de teller heeft. De teksten op ‘Calais’ staan bol van het engagement en onderstrepen met verve de tragiek van het alledaagse leven, de muziek graaft dieper dan ooit en de zinderende elektronica is een verrijking voor het muzikale speelveld van Cappelle en co. Winnaar van de awards ‘beste album’ en ‘beste auteur/componist’ op de laatste editie van de MIA’s!

Bestaat er een band die beter bij Festival Aan Zee past dan Ertebrekers? We dachten het niet! Multitalent Flip Kowlier bracht vorig jaar samen met zijn maatjes Peter Lesage en Jeffrey Jefferson de ultra zomerse, heerlijk zanderige plaat ‘Otel’ (genomineerd voor de MIA categorie ‘beste album’) uit. Daarmee bewijzen de drie Gentenaren met West-Vlaamse tongval dat soul, funk en het West-Vlaams een perfecte blend kan opleveren die swingt ‘vo duust’! Kom je ook naar ‘De Zji’ om “toape zandkastjillen” te bouwen met Ertebrekers?

Covers brengen is één ding, ze met dezelfde energie en overgave spelen als Les Truttes is vrijwel ongezien. De creatieve mix van muziek en spektakel, met de nodige dosis humor en zelfrelativering, maakt hen na al die jaren onnavolgbaar en uniek! Ook in 2017 staan Les Truttes weer garant voor een show vol 'überkitsch en undercool', een muzikaal totaalspektakel dat niemand onberoerd zal laten. This is not ‘just another coverband’ …

Knokkenaar Boudy Verleye, aka Brihang, sloopt vakkundig alle schotten tussen genres en kunstvormen en toch slaagt hij erin iedereen een stapje voor te blijven door net datgene te doen dat niemand verwacht. Want moet hij beschouwd worden als rapper, beeldhouwer of poëet? Het staat alleszins vast dat hij met zijn debuutalbum ‘zolangmogelijk’ (dat eind 2016 verscheen) constant de grenzen van de hiphop aftast, kneedt en verplaatst. Kortom, het is weinigen gegeven om op zo’n korte tijd zoveel straffe adelbrieven te verzamelen! Hij was ooit laureaat van Studio Brussel’s Nieuwe Lichting, anno 2017 staat Brihang geboekstaafd als een unieke, creatieve en multigetalenteerde artiest. Punt.

Westflag is dé hiphopcrew van De Panne! Vorig jaar zetten ze nog de Beach Boutique op stelten, dit jaar krijgen ze de eer om het hoofdpodium te openen op zaterdag. Deze vijf übercoole dudes van de Westkust droppen smooth rhymes gebackt door een onwaarschijnlijke oldschool vibe. Feestje!

Radiopresentator en DJ Maarten Vancoillie werd al vroeg door de radiomicrobe gebeten. Het was dan ook een droom die uitkwam toen hij in 2009 voor Qmusic mocht gaan werken. Hij startte als DJ in het ochtendblok maar al gauw werd hij ingelijfd als redacteur van het immens populaire ochtendprogramma ‘Ornelis & Rogiers’. In 2012 verving hij Kurt Rogiers en 2014 werd de show ‘Ornelis & Vancoillie’ gedoopt. Wanneer Sven Ornelis een jaar later vertrok kreeg Maarten een nieuwe sidekick (Dorothee Dauwe) en was ‘Maarten en Dorothee’ een feit. Als party DJ reisde Maarten al het volledige land rond en staat hij garant voor een fantastisch feest met zowel nieuwe hits als oudere ‘floorfillers’!

Festival Aan Zee, dat zijn sterke live concerten in een overvolle concerttent en een groot aanbod animatie & straattheater op de zeedijk. Dit alles wordt nog aangevuld met kindvriendelijke activiteiten, georganiseerd door de diensten Jeugd en Sport in samenwerking met verschillende verenigingen uit De Panne. Kortom, de perfecte start van het nieuwe festivalseizoen!

Alle nieuws i.v.m. Festival Aan Zee is te vinden op www.festivalaanzee.be

Festival aan Zee is een 2-daags festival in De Panne, georganiseerd door vzw Festival Dranouter in samenwerking met Toerisme De Panne.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: